Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2010,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 30. 6. 2010, 8.39

8 let

Organizator poroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prijateljica se poroči čez dobre tri tedne. Imela bo veliko in razkošno poroko, kot v pravljici, ki jo je in jo še pripravlja v lastni organizaciji.

Torej sama, brez pomoči svojcev. Tudi njen bodoči mož pri sami organizaciji poroke ne sodeluje, vse je prepustil svoji bodoči ženi – od začetka do konca, z vsemi majhnim, pomembnimi in manj pomembnimi podrobnostmi. Skratka, cel poročni scenarij je njeno delo in vse, kar se dogaja okoli poroke, je njena zamisel. Panika: bo vse v redu? S pripravami se bolj ali manj intenzivno ukvarja zadnje tri mesece in še nekaj dni nazaj je delovala popolnoma suvereno in zadovoljno, zdelo se je, da ji gre vse po načrtu. Z veseljem in sproščeno je odštevala dneve do poroke. Do… nekaj dni nazaj, ko jo je totalno zagrabila panika in dvom v njeno delo! Začela se je spraševati, ali bo vse tako, kot si je zamislila sama. Bo sedežni red v redu? Bo glasbena skupina ok? Ali bo vse potekalo po poročnem protokolu, torej po "pravilnem" vrstnem redu? Ali je mogoče pri svojem načrtovanju poroke na kaj pozabila?

Ker organizacija poroke pač ni nekaj povsem vsakdanjega in preprostega. Je lahko velika in huda obremenitev za tistega, ki se z njo ukvarja. In stres. In živčna napetost. To vidi zdaj tudi sama, ko že nekaj dni slabo spi, slabo je in jo že sama misel na poroko spravlja v obup. Zaradi vseh skrbi, ki jih ima zaradi organizacije in poteka, je neka druga prijateljica, ki ima poroko v planu sicer šele drugo leto, začela razmišljati, kako in kaj pa bo z njeno poroko.

Poročna agencija - zakaj pa ne? Kaj, če bo tudi sama tako živčna in pod stresom? Pa panična, če bo vse tako, kot mora biti na poročni dan? In ker ji to trenutno "stanje" pri prijateljici (ki kar traja in traja) ni niti malo všeč, je začela razmišljati o drugi možnosti – o najemu nekoga, ki se z organizacijami porok ukvarja profesionalno in ki bi mu lahko brez skrbi prepustila vse organizacijske zadeve v zvezi s poroko. Torej, poročno agencijo. Zakaj pa ne?

Začela je iskati po internetnih straneh in našla nekaj obetavnih naslovov, na katerih ponujajo popolno storitev pri organiziranju poroke (urejanje dokumentov, iskanje primerne lokacije za sklenitev zakonske zveze, svetovanje pri izbiri vabil, zahval, svetovanje pri scenariju za poročni dan ...), prihranek časa in denarja, predvsem pa delovanje organizatorjev poroke po navodilih in željah bodočih mladoporočencev. Tudi zato je prijateljica vedno bolj in bolj prepričana, da je to prava ideja. Prepustiti večino dela in veliko stresa nekomu drugemu, meseci pred poroko pa so zato bolj mirni in sproščeni, dan poroke pa bolj brezskrben in vesel.

Ne spreglejte