Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2009,
9.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 12. 2009, 9.01

8 let, 1 mesec

Skrivnosti dolgotrajne zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav sta sprva noro zaljubljena in prepričana, da je to zveza za vse življenje, gre lahko z leti marsikaj narobe.

Veliko parov se sčasoma odtuji in kar naenkrat postaneta vljudna tujca, ki živita drug mimo drugega. Pozorni morate postati, če se vam zgodi, da vedno manj časa preživljata skupaj, če vama zmanjkuje skupnih tem, če ga jemljete za nekaj samoumevnega in če opazite, da nimate skoraj nič več skupnega. Čemu se morate izogibati in za kaj se morate truditi, če želite ohraniti dolgotrajno kvalitetno zvezo? Ne valite krivde na drugega Pari, ki se veliko prepirajo, težko prevzamejo krivdo nase, ampak jo običajno valijo na partnerja. Najlažje si je misliti, da je za težave in prepire kriv partner. Zato se naučite kdaj umolkniti in prisluhniti temu, kar vam pripoveduje. Morda boste ugotovili, da ste tudi sami odgovorni za svojo srečo.

Razporedite si čas

Na začetku je pomembno, da si ob nenehni želji, da bi bili s partnerjem, vzamete tudi nekaj časa zase, v dolgotrajni zvezi pa je pomembno, da imate dovolj časa za partnerja, da počneta stvari, ki jih imata rada, skupaj. Naučite se organizirati čas, da boste lahko kvalitetno krmarili med obeznostmi, službo, prijatelji in parnerjem in nikar ravno njega ne postavljajte na zadnje mesto.

Ne izgubite nadzora V pogovoru s partnerjem vaša slaba volja hitro naraste, srčni utrip se poveča in še preden se zavedate, že s povišanim glasom ali celo kričanjem dopovedujete svoje. Poskusite to preprečiti, še preden pride do takšne situacije. Če čutite, da vam narašča pritisk, se umaknite za nekaj minut v drugo sobo, obesite perilo ali preprosto štejte do deset. Nikar se ne prepuščajte situacijam, v katerih boste hitro izrekli kaj, za kar vam bo kasneje žal, poleg tega pa boste z grobimi besedami prizadeli partnerja.

Počakajte na pravi trenutek

Če vaš partner ni jutranja oseba, s pogovori o pomembnih zadevah počakajte do popoldneva. Če bo ugotovil, da skušate biti razumevajoči, se bo tudi on potrudil in poslušal, kaj mu skušate povedati, in se morda trudil tudi, da bi kaj spremenil. Ukvarjajte se z enim problemom naenkrat in ga poskušajte rešiti, nikar pa mu ob pogovoru o eni težavi ne navrzite še vsega ostalega, kar vas pri njem moti, saj mu boste s tem dali občutek, da je vajina zveza zabredla res daleč in da zanjo morda ni več rešitve.

Zadovoljujoča spolnost Spolnost je pomemben del vsake zveze, zato ne dopustite, da se sprevrže v rutino, ali še huje, da se oddaljite od patnerja tudi v postelji. V vsakem razmerju dajemo in prejemamo, in to je v spolnosti še bolj pomembno. Če imate občutek, da se partner oddaljuje od vas, mu skušajte to čim prej povedati in morda se bosta skupaj odločila, da gresta kakšen večer prej v posteljo, kjer se bosta zaupno pogovarjala o svojih željah, fantazijah in vsem, kar vas v postelji osrečuje. Vsaj v postelji se izogibajte kritiziranju, saj se počutimo privlačni predvsem takrat, ko vemo, da smo všeč svojemu partnerju natančno takšni, kot smo. Prepustita se drug drugemu, čim večkrat in čim bolj iskreno in morda bosta odkrila novo povezanost med vama.

Ne spreglejte