Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 11. 2021,
21.11

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Natisni članek

Chanel Monako Karl Lagerfeld

Ponedeljek, 15. 11. 2021, 21.11

2 leti, 5 mesecev

Bi spali v vili Karla Lagerfelda za 15 tisoč evrov na noč?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Lagerfeld | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Podeželsko hišo legendarnega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda v Monte Carlu je zdaj mogoče najeti. Namestitev stane najmanj 15 tisoč evrov na noč, v sezoni pa doseže tudi 45 tisoč evrov.

Karl Lagerfeld je hišo kupil leta 1988, le pet let po tem, ko je začel svoje desetletno vodenje pri modni hiši Chanel in jo nato obnovil. Hiša je bila zgrajena leta 1902, slog tega posestva pa ustvarja še posebej impresivno okolje s čudovitimi stenskimi oblogami in stebri. S šestimi spalnicami, štirimi kopalnicami, dvema garderobama in sobo za biljard ima zagotovo veliko prostora. Zunaj je 250 kvadratnih metrov velika terasa, ki ponuja prostor za sončenje in pogled na Sredozemsko morje. Bivanje v nastanitvi vključuje zasebni salonski šotor na zasebni plaži z dostopom do bazena in restavracij ter električni avto za enostaven dostop do številnih hotelskih objektov. Hišo lahko najamete najmanj za sedem noči.

Vila z imenom La Vigie je bila zgrajena za Williama Ingrama, londonskega politika in lastnika časopisa. Govori se, da je imel Ingram na posestvu vrsto redkih živali in eksotičnih ptic, ki so se prosto gibale po posestvu. Nato je prišla druga svetovna vojna in nemška okupacija, tako je vila La Vigie postala opazovalna točka za nemške sile. 

"To je najvarnejši kraj na svetu," je Lagerfeld povedal za W Magazine leta 1988. "Nemogoče se je približati kraju. Mimo ne pelje nobena javna cesta in za vstop morate iti skozi dvojna vrata. Nima niti naslova, tako da mi nihče ne more poslati pošte." Lagerfeld je hišo obdržal do poznih 90. let.

Leta 2021 je vila zopet dobila nekaj pozornosti, ponovno zaradi Chanela. Kampanja Chanel pomlad poletje 2021 je bila v celoti posneta v Monaku v tej vili. V kampanji je nastopila plemkinja in manekenka Charlotte Casiraghi.

Preberite še:

Chanel, modna revija
Trendi To je bila Lagerfeldova zadnja modna revija #foto #video
Karl Lagerfeld, Choupette
Trendi Del Lagerfeldovega premoženja bo podedovala njegova mačka #foto
Ne spreglejte