Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

izlet Kranjska Gora Planica Planica

Četrtek, 23. 1. 2014, 12.10

8 let

Na kranjskogorske strmine in skoke v Planico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobro kaže - ta konec tedna bo (končno) zimski. Izkoristite ga za snežne radosti v Kranjski Gori in ogled tekme v smučarskih skokih za ženske v bližnji Planici.

Zakaj tja? Ta konec tedna bo v zgornjesavski dolini živahno. Po pretoplem začetku januarja bodo v Kranjski Gori (ki bo prihodnji teden gostila tudi Zlato lisico) v nedeljo vendarle izpeljali prireditev Čarobni dan, posvečeno smučanju, deskanju in drugemu zimskemu veselju. Končno se namreč obetajo nižje temperature in nekaj snega, v nedeljo pa naj bi se razjasnilo – kot nalašč za dan na snegu.

Le streljaj stran pa bo ta konec tedna tudi praznik nordijskega smučanja – Planica bo namreč v soboto in nedeljo gostila tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Tja so jo zaradi pretoplega vremena in pomanjkanja snega prestavili iz Ljubnega.

Kaj se bo dogajalo? Kranjska Gora

Nedeljski Čarobni dan bo odlična priložnost za družinski smučarski izlet, saj bo lahko vsa družina smučala za ceno ene dnevne vozovnice za odrasle – 31,50 evra. S sabo prinesite kupon, ki ga dobite ob brezplačni prijavi na spletni strani prireditve. Za glasbeno podlago bo medtem poskrbljeno na glavnem odru, kjer bodo nastopali Nuša Derenda in učenci glasbene šole Osminka.

Planica

Organizatorji tekme v smučarskih skokih medtem obljubljajo, da bo v Planici prav tako veselo, kot je sicer na tradicionalnem prizorišču v Ljubnem. "Vzdušje Ljubnega, njegovi navijači in kulinarične dobrote se bodo preselili v Planico," zagotavljajo. Predzadnjo tekmo svetovnega pokala FIS v smučarskih skokih za ženske pred olimpijskimi igrami v Sočiju si boste lahko v soboto in nedeljo ogledali od 14. ure naprej. Vstopnina znaša osem evrov za oba dneva, otroci do 14. leta pa imajo vstop brezplačen.

Ne spreglejte