Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2012,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 6. 11. 2012, 12.31

8 let

Slovenski turizem se predstavlja v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski turizem se predstavlja na turistični borzi WTM London 2012 - britanski trg namreč ostaja med pomembnimi trgi slovenskega turizma.

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se Slovenija predstavlja kot zelena, aktivna in zdrava destinacija ter kot gostiteljica evropskega prvenstva v košarki 2013.

Čarterska povezava med Londonom in Ljubljano za še več obiskovalcev Na letošnji borzi WTM je bil sklenjen tudi dogovor z angleškim organizatorjem potovanj Inghams, ki bo od 18. maja do 14. septembra 2013 vzpostavil čartersko povezavo s 135-sedežnim Airbusovim letalom med londonskim letališčem Gatwick in Letališčem Jožeta Pučnika.

"Veseli me, da smo skupaj s partnerji iz Julijskih Alp in angleškim organizatorjem potovanj Inghams uspeli dogovoriti sodelovanje pri vzpostavitvi čarterske povezave med Londonom in Ljubljano v letu 2013, kar bo zagotovo prispevalo k revitalizaciji in povečanju števila prihodov s tega za Slovenijo pomembnega emitivnega trga," je poudarila direktorica STO Maja Pak.

Menda je zanimanje v Veliki Britaniji veliko Po podatkih Inghamsa je zanimanje za Slovenijo kot (čartersko) destinacijo za prihodnje leto v tem trenutku veliko, saj so v medletni primerjavi zabeležili 96-odstotno rast prodanih aranžmajev.

Bohinjski hotel med nominiranci za eno od nagrad Responsible Travel Awards Slovenija, ki se na borzi predstavlja kot trajnostno usmerjena destinacija in kot gostiteljica evropskega prvenstva v košarki 2013, bo v sredo prevzela pokroviteljstvo nad eno od nagrad podelitve Responsible Travel Awards. Med nominiranci je tudi slovenski predstavnik, in sicer hotel Eco Park Bohinj - nominiran je v kategoriji "Best accomodation for the environment" in je bil izbran med 1600 javnimi ponudniki.

Na borzi se strokovni javnosti predstavlja 20 slovenskih podjetij - Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Kompas, Turizem Ljubljana, Julijske Alpe, Zavod za turizem občine Kranjska Gora, M Tours Bled, Postojnska jama, Sava Turizem, Sportina Turizem, Discover Julian Alps, Promet T&T, Panoramic Travel, Adria Airways, Happy Tours, Egozero Projekt, Intours DMC, HIT Holidays Kranjska Gora, Plaza Hotel Ljubjana, Condor Travel in Hotel Mons.

Borza WTM London 2012 bo sicer vrata zaprla v četrtek.

Ne spreglejte