Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 3. 2014,
8.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 3. 2014, 8.27

8 let, 1 mesec

Rebeka Dremelj: Prva dieta, ki mi je spremenila tudi prehranjevalne navade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko prebrodiš prve tri dni je rezultat zagotovljen, pravi Rebeka Dremelj, ki ji je z Nupo dietno prehrano v nekaj mesecih uspelo shujšati neverjetnih 12 kilogramov.

Nekaj mesecev po rojstvu hčerke Šajane septembra 2012 se je Rebeka Dremelj začela ukvarjati z mislijo, da bo treba ukrepati, če bo želela zlesti v svoje stare kavbojke. Po temeljitem razmisleku, katera dieta bi bila zanjo najbolj učinkovita in zdrava hkrati, se je odločila za Nupo dietno prehrano, saj je ugotovila, da samo ta vsebuje vse vitamine, minerale in druge hranilne snovi, ki jih naše telo dejansko potrebuje. Prepričali so jo tudi rezultati Špele Grošelj in Nine Maurović. Prepričalo jo je tudi dejstvo, da je Nupo dietna prehrana registrirana tudi na ministrstvu za zdravje. Njeno zagotovilo: če prebrodite prve tri dni, potem ste na konju. Rezultat je zagotovljen in zelo hitro viden, v treh mesecih pa človek lahko naredi že popoln preobrat v življenju.

Kako vzdržujete svojo formo? Kaj vam najbolj pomaga, da ste lahko ves čas v akciji? Trenutno za mojo formo skrbi moja leto in pol stara hčerkica, ki ima toliko energije v enem dnevu, kot jaz v celotnem tednu. Verjemite mi, da nobena telovadba ne prekaša tega tempa.

Kakšna sta vaša rituala prehranjevanja in fitnesa? Prvič v življenju se zdaj že skoraj eno leto prehranjujem večino časa pravilno. Kar pomeni, da pojem najmanj pet obrokov na dan, torej zajtrk, ki ga prej nisem jedla, malico,kosilo, malico in večerjo.

Največkrat si za malico še vedno privoščim kakšen dietni napitek Nupo ali ploščico kot nadomestilo obroka. Rada imam sladko, zato mi je okus čokolade naravnost fantastičen in tako ubijem dve muhi na en mah. Potešim željo po sladkem in pojem obrok, ki mojemu telesu da vse, kar potrebuje.

Kdaj ste se srečali z Nupo dietno prehrano in kako se je od takrat spremenilo vaše življenje? Z Nupo dietno prehrano sem se prvič srečala tri mesece po porodu. Ko sem hotela s prijateljico na kavo in ugotovila, da nimam kaj obleči. Nosečniške obleke so bile prevelike, svojih prejšnjih oblačil pa nisem spravila niti do gležnjev. In tako se je sprožil alarm!

Osebno nisem človek, ki bi se dolgo časa vrtel okoli ene težave. Če imamo težavo, je najbolje, da jo takoj rešimo. In če sem nezadovoljna sama s sabo, slabe volje zaradi odseva v ogledalu, dajmo nekaj narediti, da bo bolje … Prepričana sem, da če je mati zadovoljna, lahko to pozitivno energijo širi na otroka, kar je zagotovo pozitivno. Kakorkoli, napočil je moj čas za hujšanje. Za dieto.

Sedla sem pred računalnik in začela iskati študije, o tem, katera dieta je najbolj učinkovita. Res se mi ni dalo dva, tri, štiri mesece hujšati kar tam nekam v tri dni in se vsak dan obremenjevati s tem, kaj bom jedla, če bom jedla, ter na koncu ugotoviti, da ni pravega rezultata. Če se bom odločila, želim tudi rezultat!

In ko sem naletela na dietno prehrano Nupo, sem ugotovila, da vsebuje vse vitamine, minerale in druge hranilne snovi, ki jih moje telo dejansko potrebuje. Poznala sem dieto prek Špele Grošelj in Nine Mavrović. Rezultati te diete so očitno več kot odlični. Izvedela sem, da je Nupo dieta kot edina tovrstna dieta pri nas registrirana tudi na ministrstvu za zdravje, ter da ima za sabo več kot 50 kliničnih študij in da res ni kar en lari fari. Odšla sem v trgovino, nakupila zalogo za tri mesece in se odločila: "Danes začnem."

Prvo pravilo – vsi keksi, čokolade in vse preostalo mora od hiše. Saj veste, kaj pravijo naši južni sosedje – "bolje sprečiti nego lječiti". Priznam. Prvi dan je bila kar malo kriza, drugi dan že malo manj, tretji dan je bila strašanska kriza, ampak se nisem dala, četrti dan pa, kot da bi odrezal. Nadaljnje tri mesece niti pomislila nisem več na čokolado, piškote in nutelino torto, ki jo naravnost obožujem.

Zakaj? Ker je Nupo dieta sladka. Zame velja, da sem nora na sladko, ne samo, da imam rada sladko, zato sem bila kot nalašč za to dieto. Imela sem šest dietnih obrokov Nupo dnevno in svoje kosilo. To pomeni, da sem zaužila štiri Nupo dietne napitke in dve Nupo dietni juhi dnevno. Najljubši dietni napitek mi je okus čokolade in najljubši dietni juhi sta mi beluševa in zelenjavna. Obroke sem uživala na od dve do tri ure. Počutila sem se naravnost odlično in, kar zelo rada poudarim, ko sem intenzivno uživala Nupo, sem imela prvič v življenju dolge nohte!

Rezultati so se zgodili v treh mesecih in zdaj to tudi lepo ohranjam. Res je, da za praznike kakšen kilogramček na tehtnici poskoči navzgor, pa ga potem nekako uravnotežim čez teden.

Koliko kilogramov ste izgubili s pomočjo Nupo programa?

V treh mesecih dvanajst.

Ali je bilo po porodu težko zgubiti pridobljene kilograme? Kaj svetujete mladim mamicam, ki se spopadajo s kakšnim odvečnim kilogramom?

Iskreno rečeno, mi je zdaj težje zgubiti enega, kot pa takrat dvanajst. Od odhoda iz porodnišnice pa do konca diete sem izgubila čez 20 kilogramov. Ampak dejstvo je, da jih gre nekaj dol samo od sebe. Za kilograme, ki ostanejo po od treh do petih mesecih, pa se je treba malo potruditi. Ampak najboljši del vsega je, da z Nupo dietno prehrano ni pretiranega truda. Ko se po treh dneh navadiš, je hujšanje le še mačji kašelj. Res pa je, da je treba prve tri dni prebroditi. In če ti to uspe, si na konju. Rezultat je zagotovljen.

Konec koncev pa, kaj so trije dnevi v primerjavi z vsem nadaljnjim življenjem in v primerjavi s samozavestjo, ki jo pridobiš ob pogledu v ogledalo.

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte