Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2014,
12.57

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 12.57

8 let, 4 mesece

Špela Grošelj: Morala sem spremeniti način življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Špela Grošelj se je dolgo pripravljala na to, da korenito spremeni svoj življenjski slog. Danes, 16 kilogramov lažja, se končno počuti izpopolnjeno.

Mediji so jo imeli ves čas pod drobnogledom, njena postava pa je bila pogosto tarča negativnih kritik. Špela Grošelj je vedela, da mora v svojem življenju nekaj spremeniti, saj se v svoji koži ni počutila več dobro. "Ključni trenutek se je zgodil, ko sem na pomerjanju obleke pri prijateljici Nini Šušnjara ugotovila, da si želim pokriti roke, noge, vse. Takrat sem si rekla, da je prišel čas, da nekaj naredim na tem področju." In ravno v tistem trenutku se je na slovenskem trgu pojavila danska blagovna znamka dietne prehrane in nadomestil obroka Nupo.

Špela je dietno prehrano Nupo skrbno preučila in se nato hitro prepričala o njeni učinkovitosti. "Zavedala sem se, da je Nupo dietna prehrana, podkrepljena s številnimi kliničnimi študijami in da uživa dolgoletno tradicijo na Danskem, preizkusila sem okuse in takoj opazila, da se moje telo na to dobro odziva, da nisem lačna in da kljub nizkemu energijskemu vnosu čisto normalno funkcioniram."

Štirje meseci in minus 16 kilogramov

Špela se je dobro zavedala, kakšne so lahko pasti hitrih diet, želela je narediti korak več in se tako izogniti jo-jo efektu večine shujševalnih diet. Zadala si je pomemben cilj – shujšati za 16 kilogramov in hkrati spremeniti tudi življenjske navade. "Morala sem precej spremeniti način življenja, predvsem prehranjevanja. Z Nupo dietnimi napitki in juhicami sem se naučila jesti večkrat na dan, ker je tudi moja dieta vsebovala šest obrokov dnevno."

Špela danes izdelke Nupo uživa že četrto leto, s pomočjo uravnotežene prehrane in nadomestil obroka Nupo v obliki ploščic ali napitka v tetrapaku ohranja svojo optimalno težo. Veliko zaslug pripisuje tudi svojemu aktivnemu načinu življenja – šport je v zadnjih letih postal pomemben del njenega življenja. "Če športam, se lahko tudi kdaj pregrešim."

Seveda si vzame tudi nekaj časa za popoln "off"

V svoje življenje je vnesla novo disciplino, ki od nje zahteva veliko odpovedovanj, dobro ve, da si ne more vsak dan privoščiti kaloričnega obroka. Edini trenutek v življenju, ko pozabi na vse omejitve, je čas dopusta: "Takrat se prav nič ne obremenjujem s tem, ali se bom ukvarjala s športom in ali bom jedla stoodstotno zdravo."

Dejstvo: Z manj kilogrami je dobesedno lažje

Špela je danes končno zadovoljna sama s sabo: "Predvsem zato, ker sem sama pri sebi pomirjena, ker počnem stvari, ki me veselijo, in ker imam najboljšo službo na svetu. Definitivno se z izgubljenimi kilogrami počutim veliko bolje kot prej," in hkrati priznava: "Dejstvo je, da je življenje z manj kilogrami dobesedno lažje – kar zadeva šport, zdravje, počutje in tudi takrat, ko si greš v trgovino kupovati obleke."

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte