Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
8.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zajtrk zdrava prehrana kosmiči recepti Zlato polje okus po dobrem Žito

Četrtek, 15. 5. 2014, 8.00

4 leta, 5 mesecev

Ste danes zajtrkovali?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Samo polovica Slovencev zajtrkuje, prepogosto pa jemo preveč mastno, slano in kalorično hrano. Kako izboljšati slabe prehranjevalne navade?

Čedalje bolj neizogiben hiter življenjski ritem je razlog za spremembe naših življenjskih navad, ki pogosto niso najbolj naklonjene našemu zdravju. Tako so se kljub vedno večjemu zavedanju pomena rednega in polnovrednega prehranjevanja naše prehranjevalne navade v splošnem precej poslabšale. Da zaradi službe nimamo časa za kosilo, večinoma pa zaužijemo le en obrok dnevno, je le skrajni primer slabega vpliva hitrega ritma življenja na naše prehranjevalne navade. Resnica pa je, da le redki zaužijemo od tri do pet manjših polnovrednih obrokov dnevno ter v vsakdan vključimo telesno aktivnost, ki je poleg ustreznega prehranjevanja bistven element vzdrževanja zdrave telesne teže in skrbi za naše zdravje na sploh.

Zdravje izhaja tudi iz pravilnega načina prehranjevanja Po podatkih ZZZS le polovica Slovencev redno zajtrkuje, le tretjina dopoldne malica, večina pa užije kosilo pozno popoldne (med 15. in 16. uro). To hkrati pomeni, da večina Slovencev čez dan zaužije premajhno število obrokov hrane, dodatno skrb vzbujajoče dejstvo pa je, da prepogosto posegamo po preprostih ogljikovih hidratih in da jemo preveč mastno, preveč kalorično in tudi preslano hrano.

Čeprav bi že samo z doma pripravljeno polnovredno malico, ki jo odnesemo v šolo ali na delovno mesto, precej pripomogli k izboljšanju svojih prehranjevalnih navad, se mnogi vse prepogosto izgovarjamo na pomanjkanje časa. To bistveno najeda naše zdravje, ki pa je pogoj za naše uspehe in vsesplošno zadovoljstvo.

Do bolj kakovostnega jedilnika z nadomestili obroka Nupo Zlata pravila zdravega prehranjevanja so:

- Poskrbite za svoje zdravje z rednim in polnovrednim prehranjevanjem.

- Jejte raznoliko hrano s čim več kompleksnimi ogljikovimi hidrati, sadja in zelenjave.

- Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, zato ga ne izpuščajte, za malico pa poskrbite vnaprej.

V časovni stiski lahko posežete po izjemno praktičnih nadomestilih obroka Nupo v obliki ploščic in napitkov v tetrapaku, že pripravljenih za uživanje, vendar z njimi ne nadomestite več kot dveh obrokov dnevno. Tako boste zaužili manjši polnovreden obrok z le 220 kcal z dovolj beljakovinami (kar 20 g), vlakninami, potrebnimi esencialnimi maščobnimi kislinami ter vitamini in minerali.

Nadomestila obroka Nupo vsebujejo tudi t. i. TruCal, kalcij iz pravega mleka, so brez glutena, aspartama in GSO.

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte