Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2018,
10.10

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Forbes premoženje Kylie Jenner

Četrtek, 12. 7. 2018, 10.10

5 let, 10 mesecev

Ali lahko za Kylie Jenner res rečemo, da je svoje bogastvo ustvarila iz nič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Kylie Jenner | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriška poslovna revija Forbes je resničnostno zvezdnico Kylie Jenner razglasila za najmlajšo med najbogatejšimi ameriškimi poslovnimi ženskami, ki so svoje premoženje ustvarile povsem same, ta naziv pa je dvignil veliko prahu.

Frobes je Kylie Jenner postavil na naslovnico svoje avgustovske številke, že v sredo pa so objavili obsežen članek o tej 20-letnici, ki jo svet pozna predvsem kot najmlajšo članico resničnostnega klana Kardashian-Jenner.

Kylie je prepoznavnost, ki ji jo je prinesla družinska resničnostna oddaja, nedvomno uspešno unovčila. Pred dvema letoma je predstavila prvi izdelek iz svoje linije ličil Kylie Cosmetics, od takrat pa je prodala že za okoli 540 milijonov evrov izdelkov, so zapisali v Forbsu, ki je zvezdničino trenutno premoženje ocenil na okoli 800 milijonov dolarjev oziroma 680 milijonov evrov.

 

A post shared by Forbes (@forbes) on

Donald Trump, Kylie Jenner
Trendi Donald Trump in Kylie Jenner med najvplivnejšimi ljudmi na spletu

V članku so tudi napovedali, da bo pri tej rasti posla v enem letu postala najmlajša "samorastniška" milijarderka na svetu - trenutno si ta naziv lasti Mark Zuckerberg, ki je milijarder postal pri 23 letih.

Je svoj imperij res zgradila iz nič?

Toda - ali je Kylie Jenner res samorastnica oziroma ali je svoje premoženje res ustvarila iz ničle? Marsikdo se ne strinja, denimo upravljavci Twitter profila največjega digitalnega slovarja Dictionary.com. "Samorastnik pomeni, da ti je v življenju uspelo brez pomoči drugih," so zapisali in cinično dodali: "Če to uporabimo v stavku: Forbes trdi, da je Kylie Jenner samorastnica."

Tej kritiki so hitro pritegnili drugi spletni uporabniki. "Lahko je postati milijarder, če so tvoji starši milijonarji. Temu rečemo družinsko bogastvo in nepotizem," je denimo zapisala Shelby Ivey Christie, skrbnica družbenih omrežij za ameriško izpostavo L'Oreala, podobnega mnenja pa je bilo tudi tisoče drugih.

Kylie Jenner
Trendi Kylie Jenner ima po petih letih spet naravne ustnice #foto

Kar je Kim storila za zadnjico, je Kylie storila za polne ustnice

Kylie je sicer za Forbes povedala, da je v zagon svoje linije ličil vložila dobrih 200 tisoč evrov lastnega denarja, ki ga je zaslužila kot model. Oziroma kot skrivnost njenega uspeha in uspeha preostalih članic njene družine pojasnjuje Forbes: "Kar je njena polsestra Kim Kardashian West storila za zadnjico, je Jenner storila za polne ustnice. Tako kot Kim je tudi Kylie svoje adute unovčila za slavo in denar."

Mimogrede - premoženje njene polsestre Kim pri Forbesu ocenjujejo na "samo" 300 milijonov evrov.

Ne spreglejte