Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2009,
21.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 5. 7. 2009, 21.53

6 let, 7 mesecev

Ana Desetnica je odpotovala iz Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji dan uličnega festivala Ana Desetnica je zaznamovala Gostija Poljane. Pred Duhovnim središčem sv. Jožefa so se ob dobri hrani in pijači odvile še zadnje predstave.

Uradni urnik zadnjega dneva so nekoliko spremenili zaradi nevihte, ki se je sredi popoldneva razbesnela nad Ljubljano. Vendar rahel dež ni odgnal vseh obiskovalcev. Nekateri so se zabavali ob lutkovni predstavi, ki jo je izvedel Papelito. Njegova posebnost je, da ima mini oder pripet kar na telo, tako da se lahko ustavi tam, kjer je publika in ji predstavi svoje lutke. Nad njegovo animacijo so bili navdušeni predvsem otroci.

Medtem je parkirišče zasedla ŠUGLA s predstavo Delavci. Štirje delavci so se bolj kot z delom ukvarjali z osebnimi odnosi. Druga skupina mladih uličnih igralcev iz ŠUGLE pa je zaigrala v predstavi Skušnjava, pri kateri obiskovalci niso dolgo vztrajali. Mogoče zato, ker je bila Skušnjava zelo resna prestava, ki je govorila o tem kako nas premamlja potrošniški svet, da hočemo za vsako ceno imeti več in več.

Štefka in Poldka sta se odpravili smučat Veliko množico sta okoli sebe zbrali tudi Štefka in Poldka, Korošici, ki sta se odpravili smučat. Za izvedbo smučarske tekme, na kateri je Poldka premagala svojo konkurentko Janico Kostelić , sta potrebovali tudi pomoč iz občinstva.

Med gledalci sta se ustavila francoska turista Navdušil je tudi KAM Hram s predstavo Ratatuya. Akrobacije, ki sta jih izvajala, so jemale dih in od občinstva izvabljale navdušeno ploskanje. Še več navdušenja in krikov strahu pa sta iz velike množice ljudi izvabila dva francoska turista iz skupine Bängditos s pokvarjenim spačkom, ki sta ga le s težavo usposobila, da ju odpeljal proti Parizu.

Poleg uličnih predstav so pripravili tudi razne delavnice za otroke. Če je med delavnicami in spremljanjem raznih predstav koga zgrabila lakota, se je lahko pokrepčali z domačo hrano, ki so jo pripravljali Prekmurci.

Dvanajstletna Ana Desetnica se je za eno leto poslovila z ljubljanskih ulic. Njeni ljubitelji pa se že veselimo ob misli na leto starejšo Ano, ki nas ob poletnih večerih ponovno zvabila na ulice.

Ne spreglejte