Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2013,
16.04

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket košarka zmaga Alya Sabina Remar Neisha Iryna Osypenko April Urška Čepin Renata Peterka Nika Zorjan

Sreda, 18. 9. 2013, 16.04

9 mesecev, 2 tedna

EuroBasket: Kaj našim junakom napovedujejo znane Slovenke?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred četrtfinalno tekmo Slovenije s Francijo je na trnih vsa podalpska deželica. In če mislite, da je znanim Slovenkam vseeno za naše junake pod koši, se motite.

Nekaj znanih Slovenk smo povprašali, kaj za danes zvečer napovedujejo našim junakom pod košem. Spoznali smo, da so slovenske estradnice ne le ponosne navijačice, ampak tudi dobre poznavalke košarke. Splošni vtis: če gre verjeti estradnicam, bomo zagotovo zmagali.

Pevka Alya, čeprav je med najmanjšimi slovenskimi estradnicami, veliko ve o košarki. "Zdi se mi dobro, da je naš selektor brata Dragić nekoliko spočil na zadnji tekmi. Tako verjamem, da bodo naši fantje danes dobro pripravljeni na boj s Francijo. Mislim, da se bo danes boj odvijal v glavah, in upam, da bodo slovenski junaki psihično dovolj močni, da bodo zdržali velik pritisk našega gorečega pričakovanja zmage, ki je verjetno kar veliko breme na njihovih ramenih. Držala bom pesti, si spet grizla nohte in na ves glas kričala v dnevni sobi, ko bom danes zvečer navijala za Slovenijo. Rezultat? Zmagali bomo, v to sem prepričana!"

Manekenka Sabina Remar je polna optimizma. "Danes pričakujem dobro in predvsem srčno igro naših fantov, torej takšno, ki so jo že pokazali in z njo dokazali, da zmorejo. Močno in srčno navijam za naše vsako tekmo in tako bo tudi danes zvečer. Upam seveda na zmago naših proti Franciji, držim pesti in verjamem v njihovo igro. Z gotovostjo lahko trdim, da to naši junaki pod košem zmorejo. Zatorej: dajmoooo našiiiiiiiiii!"

Za Slovenijo pa srčno navija tudi pevka Neisha, ki je pred tekmo optimistično razpoložena. "Seveda navijam, seveda spremljam naše podvige in upam na zmago. Držim pesti, da bo razpoloženje na igrišču takšno kot na tekmi z Grčijo," pravi Neisha.

Manekenka Iryna Osypenko je goreča navijačica slovenske ekipe. "Pričakujem težko in napeto tekmo. Mislim, da bodo naši junaki na začetku zelo zagnani, bojim pa se, da bodo na sredi tekme malce popustili. Na koncu bodo tako ali tako dali vse od sebe. Pričakovanja so zelo velika, vsa Slovenija, in seveda tudi jaz, si želi nocojšnje zmage. Pa ne le, da si jo želimo, tudi potrebujemo jo. Jaz obljubim, da bom navijala s srcem in polnimi pljuči!"

Pevka April pravi, da je prepričana v zmago naših junakov. "Že zdaj se mi zdi, da imajo Francozi cmok v grlu zaradi naših fantov, ker se zavedajo, da bodo tako močno poraženi. Nora tekma bo, verjemite mi, nora! Ampak bomo ves čas v ospredju, ker nam tako uagaja in ker tako mora biti. Rezultat bo tesen, zdi se mi, da nam je sreča letos še posebej naklonjena in da tistih nekaj spodrsljajev, ki smo jih imeli, danes sploh ne bo pomembnih."

Misica Jinny Ribič je košarko spoznavala že lani iz prve roke, v dobrih odnosih pa je tudi z Jako Blažičem. "Košarke prej nisem spremljala prav pogosto. Potem sem spoznala Jako, ki je zelo v redu fant in predan športnik in zdaj vsaj vem, kje je koš in od kod se meče trojka. Je pa res, da si slovenski junaki dobesedno zaslužijo to ime. V teh težkih časih nam namreč pričarajo vsaj kanček navdušenja, tako da mislim, da nas danes ne bodo pustili na cedilu. Verjamem, da jim ne bo lahko, naša pričakovanja so za njih verjetno velik pritisk. Danes zvečer bom verjetno navijala v navijaški coni v Stožicah ali s prijatelji doma ob televizijskem sprejemniku in seveda pričakujem zmago naših!"

Tudi Urška Čepin je podlegla navijaškim strastem. "Današnja tekma bo zagotovo zanimiva in napeta. Mislim, da nas bo večina navijala za naše junake, stiskali bomo pesti in se z njimi borili vsako sekundo. Tekma proti Franciji bo težka, a se ne damo, fantje so pravi profesionalci in verjamem, da se bodo dokazali in izkazali pred domačim občinstvom, pred vso Slovenijo in Evropo. Vsi dihamo z njimi in tako bo tudi pri nas doma. Najbolj zvest športu v naši hiši in dober poznavalec nogometa in košarke je moj sin Val, ki ne zamudi nobene tekme in zvesto navija, skače pred televizijo v dresu, vsak koš pa nagradi z vzkliki. Prav užitek ga je gledati. Rezultat težko napovem, gremo pa na zmago, to je dejstvo!"

Nekdanja manekenka Renata Peterka, ki je zaradi svojega moža že pol življenja vpeta v šport, je realistična. "Z otroki bom zvečer gledala tekmo. Sploh naš Maj je navdušen športnik in bog ne daj, da bi zamudil kakšno tekmo. Danes bo tako pri nas zvečer kar pestro, veliko bo navijanja, kričanja in smeha, mislim pa, da bo tako v večini slovenskih domov. Prepričana sem, da naši fantje lahko zmagajo, Parker bo zagotovo trd oreh, a je dokazano ukrotljiv. Če bomo zmagali, ne vem, si pa zelo želim in bom držala pesti."

Pevka Nika Zorjan pa je med vsemi nekako najbolj bojevita. "Za Slovenijo mislim, da si zasluži samo zmago, zmago in nič drugega. Razmetali jih bomo na polno, tudi zavedali se ne bodo, kaj se jim je zgodilo, in že bo tekme konec, seveda pa bodo zmagali naši junaki, ki bodo pod košem uprizorili šov, kot ga še ni bilo. Prepričana sem v to, da Francozi niso nekaj, kar se ne da premagati, če pa se bo kaj zapletlo, jim bomo pa pokazali sredinec!"

Aktualna mis Earth Slovenije Nina Kos si ne upa napovedati rezultata tekme, a je prepričana v naše fante. "Današanja tekma je za Slovenijo zelo pomembna. Za naše fante bom navijala in držala pesti, saj si tudi jaz želim, da bi se uvrstili v polfinalni del tekmovanja. Vem, da bodo igrali z vsem srcem, z dobro igro in kančkom sreče pa upam, da nam bo uspelo. Glede na dozdajšnjo dobro igro in odlično občinstvo v dvorani upam, da se bo naš uspeh nadaljeval."

Ne spreglejte