Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
10.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Los Angeles filmska industrija George Clooney

Četrtek, 24. 6. 2021, 10.01

2 leti, 10 mesecev

George Clooney bo z igralskimi kolegi ustanovil filmsko šolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
george clooney | Foto Reuters

Foto: Reuters

Priljubljeni igralec George Clooney bo v sodelovanju z igralci Donom Cheadlom, Kerry Washington, Mindy Kaling in Evo Longoria jeseni 2022 ustanovil filmsko šolo za mlade s socialnega dna.

Šola za filmsko in televizijsko produkcijo Roybal bo mladim iz manjšinskih skupnosti ali slabega finančnega okolja omogočila dobro izobrazbo, praktično usposabljanje in dostop do priznanih filmskih strokovnjakov iz Hollywooda.

Filmsko šolo so soustanovili priljubljeni igralci George Clooney, Don Cheadle, Kerry Washington, Mindy Kaling, Eva Longoria in drugi, svoja vrata pa bo odprla leta 2022 v Los Angelesu.

George Clooney in Don Cheadle, soustanovitelja filmske šole | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko George Clooney in Don Cheadle, soustanovitelja filmske šole Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Naš cilj je, da bolje odražamo raznolikost naše države. To pomeni ustvarjanje programov, ki mlade učijo o kamerah, montaži in vizualnih učinkih, zvoku ter vseh kariernih priložnostih, ki jih ponuja ta industrija," je Clooney povedal za revijo Variety in dodal: "Pomeni pripravništvo, ki vodi do dobro plačane kariere in pomeni razumevanje, da smo v tem vsi skupaj."

Tudi Kerry Washington in Eva Longoria bosta sodelovali pri odprtju nove filmske šole.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi Kerry Washington in Eva Longoria bosta sodelovali pri odprtju nove filmske šole. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na koncu programa bodo udeleženci pridobili dokazila o uspehu, ki jih lahko pripeljejo do dobro plačanih služb.

Ustvarjalci v filmski industriji že vrsto let pred kamero in za njo opozarjajo na pomanjkanje rasne raznolikosti. S takšnimi projekti želijo učence javnih šol, med katerimi prevladujejo mladi afriškega ali latinskoameriškega rodu, usmeriti v boljšo prihodnost.

Preberite tudi:

George Clooney
Trendi George Clooney praznuje, dopolnil je 60 let
George Clooney
Trendi Nekdaj večni samec George Clooney o svoji ženi: Življenje mi je obrnila na glavo
Ne spreglejte