Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 12.41

8 let

Jerca Zajc Šušteršič: Travme zaradi carinikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če bi bilo po mamino, bi bila danes Nika, tako pa je odločila očetova beseda. Jerca je kot osnovnošolka rada brala Pet prijateljev in bila kljub temu, da je domov prinesla kakšen ukor, pridna učenka.

Televizijska voditeljica, ki jo boste že jeseni lahko videli na novi televiziji Planet TV, in mlada mamica Jerca Zajc Šušteršič se je rodila 6. decembra 1981 v Ljubljani in otroštvo kot edinka preživela v naselju Verje ob Šmarni gori, kjer živi še danes.

Kdo vam je izbral ime in zakaj? Oče. Z mamo sta bila sicer že lep čas dogovorjena, da bom Nika. Neko nedeljo pa sta po radiu poslušala voščila za rojstni dan in v enem izmed voščil je deklica Jerca voščila svoji babici za rojstni dan in oči se je tako navdušil nad tem imenom, da ga ni bilo več mogoče pregovoriti. Tudi ko sem se rodila na dan svetega Nikolaja in bi ime Nika še toliko bolj sovpadalo, se ni dal premakniti v svoji odločitvi.

Vaša prva beseda? Mama. Sicer sem pa ogromno govorila. Moja najpogostejša beseda je bila taj, kar je pomenilo čaj, ki sem ga zelo rada pila.

Prvi spomin? Več jih je. Spomnim se, ko smo se ponoči peljali na dopust v Dalmacijo. Gledala sem luno in starše spraševala, ali gre tudi luna z nami. Prav tako se spomnim, ko smo se vozili k sorodnikom v Nemčijo. V spominu so mi ostale ogromne trgovine.

Najljubša risanka, igra in knjiga? Risank sicer nisem pretirano rada gledala, še najbolj sta mi bili všeč Tom in Jerry ter Smrkci. Rada sem igrala monopoli in mikado. Ko sem začela hoditi v osnovno šolo, sem oboževala knjige Pet prijateljev. V tretjem razredu pa sem s užitkom brala knjigo Rod jamskega medveda.

Najljubša sladkarija? Sem zelo sladkosneda, a nisem imela kakšne posebne sladkarije, ki bi jo najbolj oboževala.

Česa ste se najbolj bali? Policistov in carinikov. Spomnim se, da ko smo iz Nemčije pripeljali videorekorder, mi je mama rekla, da se moram pretvarjati, da spim. Zato sem imela travme še en mesec. A sem potrpela, saj sem potem lahko gledala risanke na kaseti.

Najboljši prijatelj/prijateljica? V kakšnem odnosu ste danes? To je bila vrsto let soseda Ana. Bili sva iste starosti in nerazdružljivi do trinajstega leta. Potem ko se je odselila, sva stik sicer obdržali, a sva se slišali bolj poredko. Zdaj se je spet preselila v soseščino in se spet veliko druživa.

Kaj ste si želeli postati? Vsak teden nekaj drugega (smeh). Zdravnica, učiteljica … Se pa spomnim, da sem po televiziji gledala šport in voditeljico Jolando Bertole ter si rekla, da želim biti enkrat na njenem mestu.

Najbolj in najmanj priljubljen predmet v šoli? Najbolj sem sovražila matematiko in likovni pouk, vse drugo pa sem imela rada. Še najbolj so mi bili všeč slovenščina, angleščina, glasbeni pouk in telovadba.

Obšolske dejavnosti? Sedem let sem plesala, potem sem trenirala gimnastiko in igrala klavir.

Prebujanje pubertete: naj zvezdniški idol? Vse moje sošolke in prijateljice so bile takrat obsedene s filmom Top Gun in igralcem Tomom Cruisom, meni pa ni bil pretirano všeč. Nisem imela nobene obsesije z igralci ali pevci, spomnim se le, da smo rade poslušale skupino New Kids On The Block.

Srednješolska leta: upornica ali piflarka? Oboje. V šoli sem imela lepe ocene, a bila sem tudi upornica. Zaradi pobalinstva sem domov nosila ukore.

Najstniška stilska podoba? Nisem imela pretiranih izpadov. Bilo pa je obdobje iskanja z bulerji in puloverji, ki so mi bili trikrat preveliki.

Spomin z maturantskega izleta? Bili smo na Krfu. Spomnim se okusa njihove poznane pijače ouzo, ki pa mi ni bila pretirano všeč.

Prvo plačano delo? Po osmem razredu sem en mesec delala v potovalni agenciji Kompas in tako zaslužila za žepnino med bivanjem v Angliji.

Kaj bi danes svetovali sebi pri osemnajstih letih? Nič kaj dosti ne bi spreminjala. Najbrž bi si le rekla, naj se ne obremenjujem preveč s težavami, ki so me takrat kot najstnico pestile in se mi zdele prevelike in nerešljive.

Ne spreglejte