Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2022,
22.01

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

Natisni članek

duševno zdravje kraljeva družina princ Harry kraljica Elizabeta II.

Ponedeljek, 30. 5. 2022, 22.01

1 leto, 11 mesecev

Kraljico Elizabeto II. skrbi vnukovo duševno zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

Kraljica Elizabeta in princ Harry | Strokovnjaki trdijo, da je kraljica Elizabeta II. zelo zaskrbljena zaradi duševnega zdravja svojega vnuka. | Foto Reuters

Strokovnjaki trdijo, da je kraljica Elizabeta II. zelo zaskrbljena zaradi duševnega zdravja svojega vnuka.

Foto: Reuters

Andrew Morton, novinar in pisatelj, ki je o britanski kraljevi družini napisal že več knjig, trdi, da je kraljica Elizabeta II. zaskrbljena zaradi duševnega zdravja svojega vnuka princa Harrya. Pravi, da je britanska monarhinja do njega posebej popustljiva, ker se je moral v otroštvu soočiti s tragično izgubo mame. 

Andrew Morton je o razmerju med babico in vnukom spregovoril v intervjuju v oddaji Lorraine na televiziji ITV. Pravi, da je kraljica Elizabeta II. naklonjena svojemu vnuku zaradi bojev, s katerimi se je moral soočiti v odraščanju po tragični smrti princese Diane

Pojasnil je, da je kraljica popustljiva do princa Harryja zaradi tragedije, ki jo je doživel v otroštvu. "Da se je moral soočiti s smrtjo princese Diane, kaže na dejstvo, da je na nek način preklet s karizmo," meni. 

Kraljica Elizabeta II. je po mnenju strokovnjakov zelo naklonjena svojemu vnuku princu Harryu. | Foto: Reuters Kraljica Elizabeta II. je po mnenju strokovnjakov zelo naklonjena svojemu vnuku princu Harryu. Foto: Reuters

Dejanja princa Harryja spominjajo na princeso Diano

Morton pravi tudi, da ima princ Harry karizmo svoje mame. Priznal je, da ga vojvoda, predvsem na kraljevih zarokah, močno spominja na princeso Diano, ki kleči in objema otroke.

37-letnik je v aprilskem intervjuju za oddajo Today tudi sam priznal, da imata s kraljico Elizabeto II. posebno vez. Da je njuno razmerje res globoko, pa kaže tudi dejstvo, da jo je lahko obiskal v gradu Windsor.

Meghan Markle je Oprah v intervjuju povedala, da je bila kraljica do nje in Harrya vedno čudovita.  | Foto: Reuters Meghan Markle je Oprah v intervjuju povedala, da je bila kraljica do nje in Harrya vedno čudovita. Foto: Reuters

Harry in Meghan sta kraljico Elizabeto II. obiskala pred kratkim

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta s kraljico pila čaj, ko sta jo obiskala pred potovanjem na Nizozemsko. Tja sta odpotovala na Igre Invictus, ki jih je ustanovil princ Harry. Ko je Harry govoril o njunem obisku, je dejal, da je kraljica videti dobro in da ima še vedno odličen smisel za humor. 

Par naj bi svoj obisk v palači skrival pred pomočniki, da bi se lahko s kraljico pogovarjali na samem. Niso namreč želeli, da bi njeno osebje poslušalo njihov pogovor. Pri skrivanju naj bi jim pomagala tudi princesa Eugenie, hči princa Andrewa.

Princ Harry in Meghan Markle naj bi Združeno kraljestvo obiskala junija. Z otrokoma Archiejem in Lilibet se bodo namreč udeležili štiridnevnega praznovanja kraljičinega platinastega jubileja.

Elizabeta Meghan Harry
Trendi Koga ne bo na balkonu Buckinghamske plače ob kraljičinem jubileju
charles princ
Novice Princ Charles prvič prebral kraljičin govor #foto
Trendi Kraljica Elizabeta II. dobre volje kot že dolgo ne #video
Ne spreglejte