Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
13.14

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 1. 2014, 13.14

8 let, 3 mesece

Luna v znamenju jazbeca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dani Bavec se je te dni vrnil z Bahamov, kjer se je pomeril na enem izmed največjih poker turnirjev na svetu.

Njegov nastop na turnirju je bil izjemno uspešen, saj se je med več kot tisoč igralci na glavnem turnirju uvrstil na odlično 53. mesto, s tem pa je osvojil tudi bogato denarno nagrado v višini 32 tisoč dolarjev. Še sveže vtise je strnil v nadaljevanju.

Čuden je zadnji dan tako zanimivega popotovanja. Še zadnjič pogledaš proti okolju, ki ga najverjetneje še nekaj časa ne boš več obiskal, in hitro ugotoviš, da se bo vrednotenje doživetega resnično začelo šele po dolgi in naporni vrnitvi domov. A le to bo zagotovo prehitelo neizbežen padec v vsakdanjo realnost, ki povsem pripravljena za vogalom čaka, da prevzame tok dogodkov. Kot je tudi sicer prav, a še pred tem imam prijetno dolžnost zazreti se proti Luni, ki sije v znamenju jazbeca. Sije mi na domači kavč, kjer mi je ob novi inventuri občutkov popolnoma vseeno, če v zadnjih štirindvajsetih urah nisem stegnil nog, da je pomanjkanje spanja akutno in da v Ljubljani sivi deževni oblak sega do gležnjev.

Z neznanskim užitkom premlevam vse, kar se mi je zgodilo v preteklih desetih dneh. Obiskal sem krasen kotiček na Zemlji, ki me je prevzel bolj, kot bi si mislil. Izkusil sem izčrpne pokeraške boje z največjimi mojstri te igre ter se obenem še precej dobro odrezal. Potovanje se je začelo in tudi končalo z nepričakovanimi zapleti, ki pa zdajle, z distance, le zvišujejo delnice anekdoti, ki bo zabavala prihodnje občinstvo.

A med tisočerimi stranmi v glavi izpisanih doživetij je skrito glavno poglavje zgodbe, ki me navdaja z največjim zadovoljstvom, in to je nekaj, kar bom intimno delil s svojo kartaško skupnostjo. Ko bom s svojimi Jazbeci vzneseno analiziral bitke, ki sem jih bojeval. To bo najlepši izlet po poti spominov in tovarištva za vse nas, ki smo ves čas verjeli, da se zmoremo najboljšim postaviti po robu in ob tem drug drugega najiskreneje spodbujati. Bratje v orožju, ki bomo krili hrbet tistemu, ki bo stekel v osredje in našo zastavo zapičil nasprotniku pred noge. Včeraj je ta čast pripadla meni, jutri bo drugemu od soborcev. Dolgo časa smo skupaj pilili načrt, ki bo nekoč uspel in oplemenitil naš mikrosvet. Ni sicer kolajne, a prve točke za svetovni pokal so tu. Občutek je izjemen.

Zato mi boste oprostili, da se ne bom razgovoril o tem, kako se je kot otročaj zabavati v gigantskem vodnem parku, se zjutraj sprehajati po snežno belih peščenih plažah in se izgubljati po stoterih starodavnih hodnikih, potopljenih med neverjetno raznovrsten svet morskih bitij. Vse to je kulisa, ki jo boste tako ali tako nekoč izkusili sami, če si boste tega zares želeli. Tega, kar je mene tam obogatilo, se ne da fotografirati, niti izpričati v nekaj stavkih. Luna bo še nekaj časa sijala v znamenju jazbeca.

Dani Bavec (sponzorirana vsebina)

Ne spreglejte