Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2012,
21.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 22. 11. 2012, 21.14

6 let, 7 mesecev

Maja Martina Merljak: simpatičnost in lepota kot slabost filmskega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rdečelasa lepotica je že doživela, da je bila za kakšno vlogo prelepa. V življenju stremi k nenehnemu notranjemu zadovoljstvu in miru, kar zanjo pomeni pravi uspeh.

Voditeljica resničnostnega šova Paradise Hotel na Planet TV in stara znanka gledaliških odrov navdušuje s svojo lepoto, profesionalnostjo in delovno vnemo prav pri vsakem projektu, ki se ga loti. Bila je tudi že prelepa za kakšno vlogo Velja za eno izmed najusodnejših Slovenk in vedno močno izstopa od povprečja. Tudi zato, ker se Maja Martina Merljak ne pusti označevati in zmore biti vse, kar si zaželi. Nad našim izborom njenega imena v deseterico najuspešnejših Slovenk letošnjega leta je bila iskreno presenečena. "Človek samega sebe vedno drugače dojema kot ga drugi," pove Maja Martina, ki je že doživela, da so ji rekli, da je prelepa za kakšno vlogo. "Seveda pa moj videz ni predmet debate, ko se pogovarjamo o projektih. Predvsem sem nemalokrat morala demantirati kakšne ženske izjave, s katerimi so mi poskušale nalepiti raznorazne nalepke."

Simpatičnost in lepota v njenem svetu nista prednost Simpatična voditeljica pove, da po njenih izkušnjah simpatičnost in lepota nista prednost v svetu, kjer dela. "Seveda pa je odvisno od projektov in medija. Pri delu na televiziji in vodenju dogodkov sta na nek način prednost, pri filmu in v teatru pa nimata nobene funkcije. Prej bi rekla, da sta slabost, saj se v Sloveniji snema veliko filmov s socialno tematiko, 'type casting' je tu zelo močan."

Prizna, da je komponenta sreče v njenem poslu res zelo nezanemarljiva Maja Martina prizna, da se na strokovnem področju še nima za uspešno, njen recept pa se glasi: izobrazba, izobrazba, izobrazba, pošteno, profesionalno in strokovno delo. "Recept so mi predali starši, verjamem vanj, čutim, da je ta edini pravi, kljub temu da kdaj vidim tudi drugačne in učinkovite. In hvala bogu, da še nisem uspešna na strokovnem področju. Si predstavljate, da ne bi nikamor več mogla napredovati? Kakorkoli, v recept pa mora skočiti tudi vse preveč sreče. Da si ob pravem času na pravem mestu, da spoznaš prave ljudi, da se ti pravi ljudje spomnijo nate, ko je treba, da jih z bogve s čim vse navdušiš … Komponenta sreče je res zelo nezanemarljiva v mojem poslu, to priznam in moramo priznati." V življenju stremi k nenehnemu notranjemu zadovoljstvu in miru, kar zanjo pomeni pravi uspeh. "Če imaš to dvoje, potem imaš tudi vse preostalo," še odločno sklene ena izmed naših kandidatk za uspešno Slovenko 2012, za katero lahko glasujete tukaj.

Ne spreglejte