Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
15.59

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Twitter Tesla Umetna inteligenca Elon Musk

Četrtek, 15. 6. 2023, 15.59

2 meseca, 3 tedne

Na Twitterju objavili fotografijo Muska, ta je nasmejala splet #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Elon Musk | Drugi najbogatejši Zemljan Elon Musk je na fotografijo sebe kot otroka, ki jo je ustvarila umetna inteligenca (AI), odgovoril v svojem znamenitem slogu. | Foto Reuters

Drugi najbogatejši Zemljan Elon Musk je na fotografijo sebe kot otroka, ki jo je ustvarila umetna inteligenca (AI), odgovoril v svojem znamenitem slogu.

Foto: Reuters

Na Twitterju je eden izmed uporabnikov delil fotografijo mladega Elona Muska, ki jo je ustvarila umetna inteligenca. Na njej je Musk, ki je prikazan kot zelo mlad fant. Fotografija je nasmejala številne uporabnike, pod njo pa se je oglasil tudi šef Twitterja.

"Izredna novica: Elon Musk naj bi preizkušal formulo proti staranju, a so mu stvari ušle izpod nadzora," je na Twitterju zapisal uporabnik, ki ima svoj račun, namenjen parodiji in drugim sarkastičnim šalam. Objavil je tudi fotografijo lastnika Twitterja in šefa Tesle ter drugega najbogatejšega Zemljana, ki je videti kot otrok. Fotografijo je ustvarila umetna inteligenca (AI), poleg omenjene fotografije pa je profil delil še več drugih, z umetno inteligenco ustvarjenih fotografij Elona Muska.

The Beatles
Trendi S pomočjo umetne inteligence bo izšel zadnji posnetek Beatlov

Pod eno izmed prvih slik Muska, ki jih je objavil omenjeni profil na Twitterju in si jo je ogledalo okoli 4,5 milijona ljudi, se je oglasil tudi sam Elon Musk in ob objavi hudomušno zapisal: "Fantje, zdi se mi, da sem morda vzel preveč."

Nekateri izmed komentatorjev so se pod fotografijo postavljali številna vprašanja, ali mu bo umetna inteligenca s tem, ko ga je pomladila, vendarle dala večje možnosti, da Musk vendarle obišče Mars. "Zdaj ima dovolj časa, da gre na Mars," je zapisal samo eden izmed njih.

Papež Frančišek
Trendi Fotografije papeža preplavile splet – ste tudi vi verjeli, da so resnične?

Musk: Verjetnost, da bo AI uničila človeštvo, je majhna, a ne nična

Pred kratkim je Musk spregovoril tudi o umetni inteligenci in kakšno škodo bi lahko ta naredila s svojim morebitnim napredkom. Kot je povedal, je verjetnost, da bo umetna inteligenca uničila človeštvo, majhna, vendar ni nična, ter dodal, da si želijo, da bi ostala čim bližje ničli.

"Mislim, da umetna inteligenca ne bo poskušala uničiti vsega človeštva, vendar bi nas lahko strogo nadzorovala," je Musk povedal v intervjuju za Wall Street Journal. Opozoril je tudi na dezinformacije, ki bi jih ta lahko prinesla na področju volitev. "Pero je močnejše od meča, zato moramo biti previdni pri uporabi umetne inteligence v družbenih medijih, saj lahko ta manipulira javno mnenje," je še dejal Musk.

Preberite še:

abba
Trendi Član skupine ABBA: Umetna inteligenca bo ustvarila boljše pesmi kot mnogi glasbeniki
Bernard Arnault
Novice Umakni se, Elon Musk: to je novi najbogatejši človek na svetu
plaža morje dopust romantika
Novice Ali lahko umetna inteligenca dobro svetuje pri izbiri idealne počitniške destinacije?
Ne spreglejte