Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2009,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 11. 2. 2009, 19.42

8 let

Nova predsednica nadzornega sveta filmskega sklada je Marjetica Mahne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na prvi seji nadzornega sveta Filmskega sklada RS v spremenjeni sestavi so za predsednico sveta izvolili Marjetico Mahne, ki je pred leti že bila namestnica predsednika.

Na seji so obravnavali tekoče zadeve - program dela in finančni načrt za leto 2009. Vendar programa dela in finančnega načrta, ki ga je za letošnje leto predlagala direktorica Jelka Stergel, niso sprejeli, je povedala nova predsednica nadzornega sveta. Sklenili so namreč, da ni zrel za potrditev in da je tudi pravno na majavih nogah, zato so direktorici naložili, naj ga popravi in dopolni do 22. februarja, ko naj bi ga ponovno obravnavali.

Mahnetova je bila izvoljena že leta 2006 Mahnetovo so, kot je znano, za namestnico predsednika nadzornega sveta izvolili že julija 2006, istočasno s Stanetom Malčičem kot predsednikom. Ta je po enajstih mesecih odstopil, zato so junija 2007 za novega predsednika izvolili Denisa Miklavčiča, vlada pa je le nekaj dni zatem Mahnetovo razrešila iz nadzornega sveta. Za namestnika so člani izbrali Igorja Prodnika, ki je nato 7. septembra 2007 postal predsednik nadzornega sveta, Miklavčič pa je ostal njegov član.

Novi člani so: Mahnetova, Jovanović in Todorović Nova vlada je nato 22. januarja letos sprejela odločbo o predčasni razrešitvi treh članov nadzornega sveta - Prodnika, Malčiča in Jožeta Pogačnika, in potrdila tri nove člane - Mahnetovo, Dušana Jovanovića in Nikolo Todoroviča.

Sedem članov nadzornega sveta filmskega sklada ima 4-letni mandat Nadzorni svet filmskega sklada šteje sedem članov, ki imajo štiriletni mandat. Poleg Mahnetove in Miklavčiča so v njem še Jovanović, Todorovič, Andrej Vajevec, Gregor Pajić in za enkrat tudi še Tomaž Perše, čeprav ni več zaposlen na ministrstvu za finance.

Ministrstvo za kulturo je sicer že decembra ministrstvu za finance predlagalo, da namesto Peršeta imenuje novega člana nadzornega sveta, tako da bo lahko svet spet začel delovati v polni sestavi in da bo zagotovil prihodnje transparentno delo Filmskega sklada RS.

Ne spreglejte