Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
17.30

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

5

Natisni članek

Piers Morgan Naomi Osaka

Torek, 1. 6. 2021, 17.30

2 leti, 11 mesecev

Piers Morgan nad Naomi Osaka: "Njeno obnašanje smrdi po neverjetnem egu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

5

Piers Morgan | Naomi je včeraj prek Twitterja sporočila, da zapušča turnir. | Foto Reuters

Naomi je včeraj prek Twitterja sporočila, da zapušča turnir.

Foto: Reuters

Slavni britanski voditelj in kolumnist je imel tokrat veliko povedati čez teniško igralko Naomi Osaka.

Naomi Osaka, Serena Williams
Sportal Odšla je: kako krut je lahko vrhunski šport? #video

Po tem, ko je druga teniška igralka sveta, Japonka Naomi Osaka, napovedala slovo od odprtega prvenstva Francije v Parizu in ko je dobila 15 tisoč dolarjev kazni, ker je v nedeljo bojkotirala medijske obveznosti po zmagi v prvem krogu, je požela veliko pohval od številnih ljudi.

A tudi kritik. Ena najmočnejših in neposrednih je (pričakovano) prišla od Piersa Morgana, slavnega britanskega voditelja in kolumnista, ki se v svojih zapisih rad obregne ob princa Harryja in Meghan Markle. In ravno z njima je primerjal Naomi, ko je dejal, da se Japonka na podoben način izgovarja na duševno zdravje kot slavni kraljevi par.

"Tole je potegnila naravnost iz priročnika Harryja in Meghan, ki izkoriščata medije za brezsramno samopromocijo, hkrati pa  psihično zdravje uporabljata kot orožje, da utišata kritične medije," je zapisal in brez dlake na jeziku dodal: "Oprostite (no, ne zares), če to žali katero od občutljivih snežink tam zunaj, ki verjamejo vsemu temu, toda Osakine norčije smrdijo po neverjetnem egu, ki divja nenadzorovano."

Namignila je tudi, da bi si lahko vzela daljši tekmovalni premor. | Foto: Reuters Namignila je tudi, da bi si lahko vzela daljši tekmovalni premor. Foto: Reuters

"Umaknila se je, ker je slaba na pesku"

V začetku kolumne je Morgan sicer pohvalil Osako kot eno najboljših športnic na svetu, a je hitro dodal, da je, žal, tudi "arogantna razvajenka, katere ego sta slava in bogastvo napihnila do neverjetnih razsežnosti".

"Kako bi drugače razložili njeno odločitev, da ne bo več sodelovala na novinarskih konferencah, z izgovorom, da gre za zaščito duševnega zdravja?" se sprašuje ob tem in jo graja, da to nima nobene zveze z duševnim zdravjem. "Osaka se v resnici noče soočiti z mediji v primeru poraza ali slabe igre, ker bi si zverinski novinarji drznili kritizirati njen nastop, ona pa se, kot je dejala, noče izpostavljati ljudem, ki dvomijo o njej."

Morgan je celo navedel razlog, zakaj se je 23-letna Japonka po njegovem odločila tako: "Težava odprtega prvenstva Francije je v tem, da se igra na pesku, kar je statistično Naomijina šibka točka, zato verjetno ne bi zmagala. Če bi izgubila, pa bi jo spraševali, zakaj ni dobra na pesku. Z drugimi besedami, z mediji nima težav, ko jo hvalijo, a takoj, ko rečejo kaj negativnega, četudi je to podprto z dokazi, pa škodujejo njenemu duševnemu zdravju."

Morgan je znan po tem, da kolumne piše brez dlake na jeziku. | Foto: Reuters Morgan je znan po tem, da kolumne piše brez dlake na jeziku. Foto: Reuters

"Brez medijev teniški igralci ne bi bili tako priljubljeni"

Izpostavil je tudi, da mediji, ki poročajo o tenisu, veljajo za "ene najbolj profesionalnih in spoštovanih" v svetu športa, ter da je zato njeno obnašanje "sramotno".

Povzel je izjavo Rafaela Nadala, ki se ne strinja z Osakino odločitvijo, saj da se lahko teniški igralci delno za svoj uspeh zahvalijo tudi medijem. "Brez njih ne bi bili prepoznavni in ne bi bili priljubljeni, kajne?"

Za konec pa je ponovno poudaril, da meni, da se duševno zdravje vedno bolj izrablja kot izgovor za slabo obnašanje, in na to karto je v kolumni igral tudi sam: "Vsem, ki me želite kritizirati zaradi tega, sporočam: prenehajte! Škodujete mojemu psihičnemu zdravju."

Trendi Piers Morgan zaradi zmrznjenega jogurta ostro nad Demi Lovato: si trapasta in neumna #video
Piers Morgan, Meghan Markle
Trendi Piers Morgan: Meghan je povzpetnica, ki bo izmolzla kraljevo družino
Ne spreglejte