Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
19. 4. 2019,
12.28

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

risanje umetnost Robert Kranjec

Petek, 19. 4. 2019, 12.28

5 let

Ste vedeli, da ima Robert Kranjec tudi umetniški talent?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Robert Kranjec | Pika in Robert sta ponosna ambasadorja znamke Jolly Aero. | Foto Peter Irman

Pika in Robert sta ponosna ambasadorja znamke Jolly Aero.

Foto: Peter Irman

Po koncu skakalne kariere se je Robert Kranjec začel posvečati prijetnejšim in predvsem manj stresnim obveznostim, kot je na primer risanje in umetniško udejstvovanje s hčerko Piko.

Že skoraj mesec je minil od zadnjega skoka smučarskega skakalca Roberta Kranjca, ko se je pred množico slovenskih navijačev poslovil od aktivne športne poti.

Zdaj je pred njim mirno obdobje, polno drugačnih obveznosti, predvsem pa manj stresnih. Čeprav si do zdaj še ni utegnil zares spočiti, pa ga pravi oddih čaka prav kmalu, saj se bo z družino odpravil na močno zaslužene počitnice.

Robert Kranjec
Sportal "Nekako sem zasvojen" #video

Naslednje na urniku? Barvanje kamenčkov na počitnicah.

Kje si bo polnil baterije po zaključeni skakalni karieri, ni hotel razkriti, je pa izdal, da si bodo za to vzeli dva tedna. "Odhajamo za 14 dni, dodaten dan za potovanje tja in dodaten dan za potovanje domov."

Očitno gredo nekam na toplo, povsem verjetno nekam ob obalo, kjer se bosta lahko s hčerko Piko umetniško udejstvovala. "Verjetno bova barvala kamenčke, da ne bomo s sabo nosili risalnih blokov."

Pika je namreč prava mala umetnica, ki veliko riše in barva, trenutno ima posebno obdobje, razlaga Robert. "Zdaj zelo rada riše punčke, kužke, mucke."

Jaz jo spodbujam, pohvalim, svetujem, kako naj kaj pobarva. A se mi zdi, da je ravno zdaj v tistem obdobju, ko ji domišljija zelo dobro dela, zato je nočem begati s svojimi idejami.

Pika izbira svoje najljubše barve za naslednje ustvarjanje. | Foto: Peter Irman Pika izbira svoje najljubše barve za naslednje ustvarjanje. Foto: Peter Irman

Morda se tudi v njem spet prebudi stara želja po risanju

A Pika ni edina, ki rada riše in ustvarja, enako strast do barv čuti tudi Robi. Ta se bo v športnem pokoju morda spet prebudila, pravi.

"Ko sem bil mlajši, sem rad risal po stenah, po svojih in pri prijateljih, sicer pa na platno, s črno in belo barvo." Vse slike, ki jih je narisal, je podaril prijateljem za rojstne dneve ali obletnice, umetnine s podpisom Roberta Kranjca tako še danes krasijo njihove stene.

V tridesetih letih športne kariere se ni mogel zares posvečati umetnosti, nam je zaupal, a dodal, da upa, da se bo to zdaj spremenilo. "Upam, da bom to strast lahko spet obudil."

Robert Kranjec, Pika Kranjec
Trendi Sliko Roberta in Pike Kranjec prodali za 3.000 evrov #foto
Ne spreglejte