Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2011,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 10. 2011, 16.32

8 let

V klicnem centru vam bo dvignila telefon Petra Majdič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska tekačica na smučeh, voditelja Matjaž Tanko in Ana Tavčar in radijec Robert Roškar vas lahko presenetijo na "vroči" dobrodelni liniji, ki bo odprta vzporedno s koncertom Pustimo jim sanje.

"Slovenci smo dobrosrčni ljudje," je v intervjuju za Planet Siol.net povedal predsednik države Danilo Türk. To se je izkazalo že s hitro razprodajo vstopnic za koncert, da pa boste lahko vsi prispevali v dobrodelne namene po svojih močeh, bodo na voljo dobrodelne vroče linije, na katerih se bodo oglašali znani Slovenci. Znane Slovence, ki se bodo odzvali na vaše klice, smo vprašali, kako sami pripomorejo k boljšemu svetu za otroke? Petra Majdič, bronasta olimpijka v teku na smučeh Sama se trudim biti dober vzgled, da je vredno biti zvest samemu sebi in spoštovati ljudi, ki jih srečamo v življenju, ter jim pokazati, da se nikoli ne smemo predati na svoji poti. Poizkušam prenašati izkušnje in znanje na mlajše ter jim tudi materialno 'nevidno' pomagati.

Matjaž Tanko, voditelj

Še največ vredni donaciji sta bili tisti prvi na POP TV. Zmagal sem na dveh dobrodelnih kvizih, prvem za pomoč otrokom iz doma v Kamniku, drugi je bil Milijonar, deset milijonov tolarjev sem namenil Zavodu Janez Levec v Ljubljani. Sicer pa sem prek Unicefa mesečno namenjal denar neki deklici iz Afrike. Pred časom sem z Unicefom zaradi znane afere nehal sodelovati. Zdaj raje pomagam bolj neposredno, z doniranjem ali sodelovanjem v različnih dobrodelnih akcijah. Tudi Pustimo jim sanje je ena od njih, pred dnevi pa sem se pridružil tekačem Sveta na Kanalu A. Po Sloveniji smo tekli za otroke z Downovim sindromom.

Ana Tavčar, voditeljica

Za otroke sveta lahko v prenesenem pomenu vsak naredi največ s svojim zgledom. Otroci so odraz sveta odraslih in kolikor mi je dana možnost biti v stiku z najmlajšimi, nanje poskušam prenesti navade in vzorce, ki jim bodo, ko bodo čez čas stopali na lastno pot, lahko samo koristili. Za otroke lahko največ naredimo, če jih pripravimo za življenje, pa čeprav jim na tak način kakšna želja ostane neizpolnjena. Dolgoročno se to obrestuje. Sicer pa preziram vsakršno nasilje nad njimi, tako čustveno kot fizično.

Robert Roškar, radijec

Pogosto razmišljam, kako krivičen je svet, saj je že samo od tega, na katerem koncu sveta se rodiš, precej odvisno to, kako brezskrbno in lepo otroštvo boš kot otrok imel in kakšne možnosti izobraževanja ti bodo dostopne. Moj mali prispevek za lepše otroštvo je vodenje/sodelovanje/pomoč pri dobrodelnih projektih, saj sem takih v zadnjih letih vodil kar nekaj. Prav tako sodelujem pri simpatičnih dobrodelnih akcijah, kot je, na primer, SMS-donacija za društvo Beli obroč, ki postavlja sobe za prijaznejše zaslišanje otrok, ki so žrtve kaznivih dejanj.

Ne spreglejte