Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 16.26

8 let

Vinko Vasle o odprtem pismu zaposlenih na programu ARS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Direktor Radia Slovenija Vinko Vasle na odprto pismo ustvarjalcev Tretjega programa Radia Slovenija - program ARS nima komentarja.

Tega bi lahko po njegovih besedah dal zakonodajalec, sam pa ima, kot je povedal o zadevah svoje mnenje. Kot je znano, so zaposleni v pismu opozorili na težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu, Vasle je absolutno proti uvedbi enotnega glasbenega programa Kot je dejal Vasle, absolutno nasprotuje ponovni uvedbi enotnega glasbenega programa na ravni odgovornega uredništva, saj se je šele v sedanji situaciji glasbeno vzpostavila identiteta posamičnih radijskih programov, prvega in drugega, medtem, ko jo ima tretji že od nekdaj. Pred tem je, tako Vasle, bilo odgovorno glasbeno uredništvo za celoten radio, ki pa je bilo programsko in zlasti finančno neobvladljivo.

Prav tako nasprotuje ukinitvi z zakonom o medijih določene zahteve, da se dnevno predvaja 40 odstotkov slovenske glasbe oziroma glasbene produkcije ter predlogu podpisnikov odprtega pisma, da se ta delež zniža na 20 odstotkov. Sam namreč meni, da je bil ta ukrep sprejet zaradi zaščite domače glasbene ustvarjalnosti in produkcije.

"Direktor si mora ekipo sestaviti sam" Nasprotuje tudi predlogu, naj uredništva dajejo mnenja o odgovornem uredniku, "kaj šele, da bi šlo za soglasja", je dejal Vasle. "Direktor, ki prevzame neko medijsko hišo, si mora ekipo sestaviti sam, saj je sam odgovoren za hišo," je poudaril.

Zanikal je tudi, da s programa odhajajo dobro usposobljeni kadri. Kot je pojasnil, je odšla le nekdanja urednica uredništva za resno glasbo na Tretjem programu Veronika Brvar, vendar je bila, kot je dejal, "to njena prostovoljna odločitev, da je šla drugam", ko jo je na tem mestu zamenjal, ker finančno ni obvladovala uredništva, lahko pa bi, tako Vasle "mirno ostala urednica za svoje strokovno področje".

Vasle: Pogača se deli na letnih usklajevanjih Vasle je zavrnil tudi očitek o finančni samovolji vodstva Radia Slovenija pri prelivanju sredstev med posameznimi organizacijskimi enotami in odgovornimi uredništvi. Kot je dejal, je vse, kar "naredijo okoli delitve pogače, narejeno na letnih usklajevanjih, na katerih so prisotni uredniki, odgovorni uredniki, direktorji in generalni direktor".

Ne spreglejte