Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 12.08

8 let

William in Kate bosta tožila revijo Closer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jezna princ William in njegova žena Kate bosta tožila francosko revijo, ki je včeraj objavila slike njenega golega oprsja.

Predstavniki britanske monarhije so povedali, da se je mladi par na objavo fotografij odzval z jezo in nezaupanjem, šokirani William pa je objavo fotografij označil za "groteskno" dejanje , potrdili pa so tudi, da bo kraljevi par tožil revijo.

Serija golih fotografij je bila posneta na počitnicah v Franciji, en teden pred njuno turnejo po Aziji. Na fotografijah je britanska ljubljenka oblečena samo v spodnji del črno-belega bikinija, vidi pa se še, kako s kremo maže svojega moža in kako se objemata.

Medtem je urednica francoske izdaje revije Closer, ki je objavila 13 slik gole Kate, opozorila, da ima še več fotografij.

Laurence Pieau je dejala: "Obstajajo intimne slike, ki jih še nismo in ne bomo objavili. Verjetno pa se bodo drugi časopisi odločili, da jih objavijo."

Uredništvo britanske revije Closer, ki je popolnoma ločena od francoske, se je po poplavi spletnih kritik na račun fotografa in uredništva oddaljilo od svojih francoskih kolegov. Francoska različica revije Closer je znana po objavi golih fotografij znanih osebnosti in je vodilna v novem valu rumenih revij, ki rušijo ustaljene tabuje glede zasebnosti bogatih in slavnih.

Na spletni strani britanske revije Closer, ki trenutno zaradi tehničnih težav ne deluje, je objavljena izjava lastnikov verige revij Closer, ki obžalujejo, da se je to zgodilo, ter prosi, da se te slike odstranijo s spleta in se odpove objava še drugih fotografij.

William in Kate bosta sicer nadaljevala načrtovano turnejo po Singapurju, Maleziji in Salomonovih otokih, toda slab priokus ostaja. Napad na njuno zasebnost lahko primerjamo z zasledovanjem paparacev Williamove matere princese Diane leta 1997, ki je povzročilo smrtni izid prometne nesreče. Upamo, da se jima kaj podobnega ne bo zgodilo.

Ne spreglejte