Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2020,
10.50

Osveženo pred

3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Robert Downey Jr. družinski film pustolovščina Stephen Gaghan advertorial

Ponedeljek, 1. 6. 2020, 10.50

3 mesece

Že v videoteki DKino!

Dolittle

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Dolittle | Dolittle © 2020 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Dolittle © 2020 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Producenti Alice v čudežni deželi in Zlohotnice predstavljajo novo epsko upodobitev zgodbe o slavnemu doktorju, ki se lahko pogovarja z živalmi. Tega je tokrat prvič upodobil Robert Downey Jr., v filmu pa ga obkrožajo številni drugi zvezdniški obrazi in glasovi.

ZDA, Kitajska, VB, Japonska │ 2020 │ 97 min. │ Domišljijska komična pustolovščina

R: Stephen Gaghan │ I: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Rami Malek

IMDb: 5,6/10 │ Rotten Tomatoes: 14 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Ekscentrični doktor John Dolittle, slavni zdravnik in veterinar britanske kraljice Viktorije, se po izgubi žene umakne za visoke zidove svoje graščine, kjer mu družbo delajo le eksotične živali.

Junij 2020 na Viasat Nature
Trendi Največje skrivnostni naravnega sveta

Ko pa mlada kraljica hudo zboli, se mora Dolittle, čeprav nerad, v družbi človeških in živalskih prijateljev odpraviti na epsko pustolovščino na mitski otok in tam poiskati čudežno zdravilo.

Fotogalerija
1 / 9

"Za zabaven čas, ki bo razblinil mračnost januarja, je Dolittle natanko tisto, kar je zdravnik predpisal." Soren Andersen, Seattle Times

TV-priporočila: Športni filmi
Trendi Filmi v športnem duhu

"Tehnično gledano je Dolittle film, ki so ga posneli za otroke. Verjetno bi ga morali večinoma gledati skozi to lečo. V tem pogledu je film popolnoma v redu." Richard Lawson, Vanity Fair

Napovednik filma Dolittle:

Zanimivosti:

  • Film je poskus ponovnega zagona filmske franšize.
    Dolittle | Foto: V izvirnem celovečercu, komičnem muzikalu Doktor Dolittle (1967), je naslovni lik odigral Rex Harrison, v komedijah Dr. Dolittle (1998) in Dr. Dolittle 2 (2001) se je z živalmi pogovarjal Eddie Murphy, tokrat pa se je v naslovni vlogi preizkusil Robert Downey Jr.
    Med letoma 2006 in 2009 so posneli še tri filme, v katerih je imela osrednjo vlogo hčerka Johna Dolittla, vendar teh niso predvajali v kinematografih.
  • Doktor John Dolittle je plod domišljije angleškega avtorja Hugha Johna Loftinga (1886–1947), najnovejšo upodobitev pa je primarno navdihnil drugi roman v njegovi knjižni seriji – Potovanja doktorja Dolittla (1922).
    Dolittle | Foto: To je sicer prvi film v franšizi, ki je umeščen v viktorijansko dobo.
  • Režiser in soscenarist filma Stephen Gaghan je prejel oskarja za prirejen scenarij filma Preprodajalci (2000), pozneje pa se je za zlati kipec potegoval še z izvirnim scenarijem filma Syriana (2005).
  • To je prvi celovečerec Downeyja Jr. po kriminalni drami Sodnik (2014), v katerem zvezdnik ni upodobil Tonyja Starka/Iron Mana.
  • Dolittle | Foto: Igralska in glasovna zasedba filma vključuje pet prejemnikov oskarja (Rami Malek, Jim Broadbent, Emma Thompson, Octavia Spencer in Marion Cotillard) in štiri nominirance za to nagrado (Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Ralph Fiennes in Kumail Nanjiani).
  • Robert Downey Jr. in Tom Holland sta pred tem filmom sodelovala že pri snemanju Marvelovih uspešnic Stotnik Amerika: državljanska vojna (2016), Spider-Man: vrnitev domov (2017), Maščevalci: Brezmejna vojna (2018) in Maščevalci: zaključek (2019).
Klub Colectiv
Trendi Pretresljiva resnica o smrtonosnem požaru v romunskem nočnem klubu

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Ježek Sonic
Trendi Ježek Sonic (Sonic the Hedgehog)
Mačke
Trendi Mačke (Cats)
Pasji smisel življenja 2
Trendi Pasji smisel življenja 2 (A Dog's Journey)
Ne spreglejte