Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2018,
13.57

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije priporočila slovenski film FSF film

Petek, 14. 9. 2018, 13.57

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Najboljše, kar ponuja slovenski film #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Slovenski celovečerci | V teh dneh si bomo na malih zaslonih med drugim lahko ogledali dva velika zmagovalca Festivala slovenskega filma, Houston, imamo problem! in Ivan, ter Petelinji zajtrk. Tretji najbolj gledan slovenski film vseh časov je v Portorožu prejel vesne za najboljšo režijo, najboljšega igralca in najboljši scenarij ter nagrado za najboljši celovečerec po izboru občinstva.

V teh dneh si bomo na malih zaslonih med drugim lahko ogledali dva velika zmagovalca Festivala slovenskega filma, Houston, imamo problem! in Ivan, ter Petelinji zajtrk. Tretji najbolj gledan slovenski film vseh časov je v Portorožu prejel vesne za najboljšo režijo, najboljšega igralca in najboljši scenarij ter nagrado za najboljši celovečerec po izboru občinstva.

V soboto, 15. 9., bomo izvedeli, kdo bodo nagrajenci 21. Festivala slovenskega filma. V TV-priporočilih smo ob tej priložnosti na malih zaslonih poiskali domače filme, ki so bili prikazani, številni med njimi pa tudi nagrajeni, na prejšnjih izdajah tega festivala, zdaj pa si jih lahko ogledate doma.

Filmi Martina Scorseseja in Paula Thomasa Andersona
Trendi Scorsese po Scorseseju #foto #video

Ivan (2017)

Napeta psihološka drama Janeza Burgerja o sprejemanju napačnih odločitev in o ženski (izjemna Maruša Majer), postavljeni pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi, in svojim novorojenčkom. Lanski prejemnik vesen za najboljši celovečerni igrani film, scenarij, fotografijo, glavno žensko vlogo, glasbo in masko. • V četrtek, 13. 9., ob 22.05 na TV SLO 2.* | Foto: Napeta psihološka drama Janeza Burgerja o sprejemanju napačnih odločitev in o ženski (izjemna Maruša Majer), postavljeni pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi, in svojim novorojenčkom. Lanski prejemnik vesen za najboljši celovečerni igrani film, scenarij, fotografijo, glavno žensko vlogo, glasbo in masko. • V četrtek, 13. 9., ob 22.05 na TV SLO 2.*

Pr' Hostar (2016)

Komična zgodba o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Najbolj gledan film v slovenskih kinematografih prikazuje osebje podeželskega hotela, ki se, potem ko se ta zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, odloči preprečiti njegovo prodajo. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO ter v videoteki VOYO. | Foto: Komična zgodba o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Najbolj gledan film v slovenskih kinematografih prikazuje osebje podeželskega hotela, ki se, potem ko se ta zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, odloči preprečiti njegovo prodajo. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO ter v videoteki VOYO.

Petelinji zajtrk (2007)

Zgodba te romantične drame, ki jo je po romanu Ferija Lainščka režiral Marko Naberšnik, se dogaja v Gornji Radgoni, osrednja zaljubljenca igrata Pia Zemljič in Vlado Novak, srce pa vam bo ogrela tudi pesem Gardelin v izvedbi hrvaške zvezdnice Severine. Tretji najbolj gledan film v slovenskih kinematografih. • V nedeljo, 16. 9., ob 14.20 na Kanalu A.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki VOYO. | Foto: Zgodba te romantične drame, ki jo je po romanu Ferija Lainščka režiral Marko Naberšnik, se dogaja v Gornji Radgoni, osrednja zaljubljenca igrata Pia Zemljič in Vlado Novak, srce pa vam bo ogrela tudi pesem Gardelin v izvedbi hrvaške zvezdnice Severine. Tretji najbolj gledan film v slovenskih kinematografih. • V nedeljo, 16. 9., ob 14.20 na Kanalu A.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki VOYO.

Čefurji raus! (2013)

Komična drama, ki jo je Goran Vojnović posnel po lastnem istoimenskem romanu, prikazuje odraščanje Marka in treh prijateljev v ljubljanskem predmestju Fužine, kjer prevladujejo priseljenci prve in druge generacije iz drugih republik nekdanje Jugoslavije. Dino Hajderović, Ivan Pašalić in Jernej Kogovšek so bil na Festivalu slovenskega filma nagrajeni z vesno na najboljšo moško stransko vlogo.• V nedeljo, 16. 9., ob 23.20 na Klasik TV. │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki VOYO. | Foto: Komična drama, ki jo je Goran Vojnović posnel po lastnem istoimenskem romanu, prikazuje odraščanje Marka in treh prijateljev v ljubljanskem predmestju Fužine, kjer prevladujejo priseljenci prve in druge generacije iz drugih republik nekdanje Jugoslavije. Dino Hajderović, Ivan Pašalić in Jernej Kogovšek so bil na Festivalu slovenskega filma nagrajeni z vesno na najboljšo moško stransko vlogo.• V nedeljo, 16. 9., ob 23.20 na Klasik TV. │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki VOYO.

Pr Hostar
Mnenja Pr' Hostar: po treh letih nov slovenski filmski hit

Houston, imamo problem! (2013)

Celovečerni prvenec Žige Virca raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja. Slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja in prejemnik vesen za najboljši celovečerni film, najboljšo režijo in najboljšega igralca (Božidar Smiljanić). • V torek, 18. 9., ob 7.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Celovečerni prvenec Žige Virca raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja. Slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja in prejemnik vesen za najboljši celovečerni film, najboljšo režijo in najboljšega igralca (Božidar Smiljanić). • V torek, 18. 9., ob 7.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ljubljana je ljubljena (2007)

Romantična vojna drama Matjaža Klopčiča prikazuje odraščanje dečka Otona v Ljubljani od leta 1934, ko je bil ubit kralj Aleksander I. Karađorđević, prek italijanske in nemške okupacije mesta do konca druge svetovne vojne in prihoda komunizma. Skozi njegovo zgodbo spoznamo zgodbe številnih drugih ljudi, ki so povezani z mestom. • V četrtek, 13. 9., ob 2.10 na Kino.*

 | Foto: Romantična vojna drama Matjaža Klopčiča prikazuje odraščanje dečka Otona v Ljubljani od leta 1934, ko je bil ubit kralj Aleksander I. Karađorđević, prek italijanske in nemške okupacije mesta do konca druge svetovne vojne in prihoda komunizma. Skozi njegovo zgodbo spoznamo zgodbe številnih drugih ljudi, ki so povezani z mestom. • V četrtek, 13. 9., ob 2.10 na Kino.*

Nepopisan list (2000)

Mladinska komedija Janeta Kavčiča pripoveduje o zorenju mladega junaka Luke, naivnega fantiča, ki v svoji razgibani domišljiji ne loči prav dobro resnice od fantazij. V strahu pred škodljivim vplivom ulice mu mama za nadzor priskrbi babico, upokojeno učiteljico, ki žal še zdaleč ni kos nalogi. • V četrtek, 20. 9., ob 10.35 na Kino.* | Foto: Mladinska komedija Janeta Kavčiča pripoveduje o zorenju mladega junaka Luke, naivnega fantiča, ki v svoji razgibani domišljiji ne loči prav dobro resnice od fantazij. V strahu pred škodljivim vplivom ulice mu mama za nadzor priskrbi babico, upokojeno učiteljico, ki žal še zdaleč ni kos nalogi. • V četrtek, 20. 9., ob 10.35 na Kino.*

Družinica (2017)

V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Film Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) pripoveduje zgodbo, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan. • V torek, 18. 9., ob 21. uri na TV SLO 2.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino in na www.tvin.si.

 | Foto: V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Film Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) pripoveduje zgodbo, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan. • V torek, 18. 9., ob 21. uri na TV SLO 2.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino in na www.tvin.si.

Glasba v filmu
Trendi Filmski portreti imen, ki so krojila glasbeno industrijo #foto #video

Napovednik filma Pr'Hostar:

Slovenski filmi v videoteki DKino

Bi si radi ogledali še več slovenskih filmov? Pogrešate na seznamu mladinsko komedijo o tabornikih, domačo grozljivko ali kakšnega dodatnega velikega zmagovalca Festivala slovenskega filma?

Slovenski celovečerci | Foto:

Na spodnji povezavi boste poleg že omenjene Družinice našli še 16 celovečercev, ki so jih posneli v samostojni Sloveniji in si jih lahko ogledate v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije.

Pa obilo domačih filmskih užitkov!

Slovenski filmi v videoteki DKino
Trendi Slovenski filmi v videoteki DKino #foto #video

Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219│ 220 (HD) DA
Klasik TV 231 NE
TV SLO 2 2 │ 12 (HD) DA
Videoteka VOYO 239  
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA

 *Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

HBO GO na televiziji Telekoma Slovenije
Trendi HBO GO – najboljše serije in filmi vedno in povsod, tudi ko ste na dopustu #video
Ne spreglejte