Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
23.02

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije John Krasinski Emily Blunt grozljivka

Torek, 24. 7. 2018, 23.02

4 leta, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tiho mesto (A Quiet Place)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tiho mesto

Izjemno hvaljena in uspešna grozljivka Johna Krasinskega o družini, ki mora v postapokaliptičnem svetu živeti v tišini, da bi se skrila pred skrivnostnimi stvori. Film, v katerem je zvezdnik humoristične serije Pisarna pred kamero prvič združil moči s svojo zakonsko partnerico v resničnem življenju, igralko Emily Blunt.

ZDA │ 2018 │ 95 min. │ Grozljivka

R: John Krasinski │ I: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

Ocena IMDb: 7,8/10│ Rotten Tomatoes: 95 % │ Uporabniki Googla: 89 %

V filmu spremljamo štiričlansko družino, ki je prisiljena živeti v popolni tišini. Da jih ne bi napadle skrivnostne sile, ki jih lahko najdejo samo, če jih tudi slišijo, je njihov vsakdan do popolnosti prilagojen temu, da vse počnejo brez vsakršnega šuma.

Film Tiho mesto
Mnenja Samo Rugelj: Je mogoče roditi v tišini ali Tiho mesto

Njihovo gibanje je omejeno, sporazumevajo se v znakovnem jeziku, tudi otroka sta prisiljena v igro, ki se odvija v čisti tišini. Čeprav so dobro organizirani in življenju v tišini posvečajo vso svojo pozornost in energijo, se kmalu zaplete …

Fotogalerija
1
 / 12

"V normalnem življenju se trudiš, da so otroci srečni, zdravi, nahranjeni, izobraženi in varni, kar zahteva precej skrbi. V tej nočni mori pa je stres biti starš še desettisočkrat večji.

Z enim napačnim korakom lahko izgubiš svojega najdražjega, česar se vsi zelo dobro zavedajo." Režiser, soscenarist in zvezdnik filma John Krasinski

TV-priporočila: DC vs Marvel
Trendi Spopad velikih: DC proti Marvelu #foto #video

"Ne spomnim se, kdaj me je nazadnje tako napeto skrbelo za osebnosti v grozljivki, kot me je za družino v Tihem mestu." Justin Chang, Los Angeles Times


"Oglejte si dovolj strašljivih filmov in začeli boste pričakovati, kdaj si morate prekriti oči. Tisto, kar dela Tiho mesto tako grozljiv prispevek k žanru, je, da morate vedeti, kdaj si je treba zatisniti ušesa." Mara Reinstein, Us Weekly

Napovednik filma Tiho mesto:

Zanimivosti:

  • Emily Blunt in John Krasinski sta navdih za vlogi zakoncev, ki morata v tišini obvarovati svojo družino, črpala iz osebnih izkušenj. Ko je Krasinski prebral prvi osnutek scenarija, je njegova žena Emily Blunt pravkar rodila drugega otroka.
    A Quiet Place © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved. | Foto: A Quiet Place © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.
    Ker je bil navajen v bližini otrok šepetati in se je hkrati ubadal s strahovi, kako biti dober oče in obvarovati otroka, si je prav v tem vzdušju zamislil, kakšno bi moralo biti vsakdanje življenje družine, ki jo smrtno ogroža vsak šum.

    Zakonca sta se pripravljala na vlogi v filmu tako, kot sta trenutno živela svoje življenje - poskušala sta biti čim bolj tiha in če sta kdaj pisnila, sta si rekla: "Mrtev/mrtva si. "
  • Tiho mesto | Foto: Ko je scenarij brala Emily Blunt, je v vlogi matere videla svojo prijateljico, vendar jo je zgodba tako pritegnila, da si je sama želela te vloge. Krasinski je snemanje s svojo ženo opisal kot "verjetno najboljši čas v moji karieri".
  • Krasinski in Bluntova sta bila člana igralske zasedbe Muppetkov (2011), vendar v tem filmu nista imela skupnih prizorov.
  • Med pisanjem scenarija in pripravami na snemanje je Krasinski vsak dan preučeval zvoke ter jih ločeval na "varne" in "nevarne". Ta proces je opisal kot izjemno zabaven in domiseln.
  • Tiho mesto | Foto: Scenarij, ki je bil izbran med deset najbolj obetajočih scenarijev leta, je sprva vseboval le eno vrstico govorjenega dialoga.
    V končni različici filma je tega več, liki pa večinoma šepetajo.
  • Film, čigar proračun je znašal med 17 in 21 milijoni ameriških dolarjev, je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 332 milijonov ameriških zelencev. Studio je že napovedal snemanje nadaljevanja.
SK Poletni oddih
Trendi Preživite poletni oddih v družbi filmskih zvezd #foto #video

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Neprisebna
Trendi Neprisebna (Unsane)
Srečen smrtni dan (Happy Death Day)
Trendi Srečen smrtni dan (Happy Death Day)
Cloverfieldska 10
Trendi Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane)
Ne spreglejte