Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 3. 2021,
18.13

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

sinhronizirano Justin Timberlake Anna Kendrick Troli glasbeni film animirani film TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 4. 3. 2021, 18.13

3 leta, 2 meseca

Že v videoteki DKino!

Troli na svetovni turneji (Trolls World Tour)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Troli na svetovni turneji | Trolls World Tour © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Trolls World Tour © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Majhna bitja, ki imajo radi glasbo in ples, se vračajo v zabavnem nadaljevanju animirane uspešnice iz leta 2016. V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena!

ZDA │ 2020 │ 87 min. │ Animirana glasbena komična pustolovščina

Režija: Walt Dohrn in David P. Smith

Glasovi: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Kelly Clarkson, Sam Rockwell, James Corden

Sinhro.: Klemen Bunderla, Katarina Bordner, Jernej Kuntner, Tilen Artač, Neža Buh

IMDb: 6,1/10 │ Rotten Tomatoes: 70 % │ Uporabniki Googla: 80 %

Poppi in Branch presenečena odkrijeta, da pripadata enemu od šestih različnih plemen trolov. Ti so razpršeni po šestih različnih deželah, vsako pleme pa je zvesto svoji zvrsti glasbe – funku, countryju, technu, rocku, popu in klasični glasbi.

Najnovejši sezoni priljubljenih serij o ljudeh, ki rešujejo življenja
Trendi Najnovejši sezoni priljubljenih serij o ljudeh, ki rešujejo življenja

Toda članica rock skupnosti, kraljica Barb, želi ob pomoči svojega očeta, kralja Trasha, uničiti vse druge zvrsti glasbe, da bi rock lahko kraljeval. Poppi in Branch se s prijatelji odpravita obiskat druge dežele v upanju, da bodo združili vse trole ter rešili glasbo in svet.

Fotogalerija
1 / 9

"Film Troli na svetovni turneji je jasen v enem – bleščic in mavric nikoli ne bi smeli samodejno enačiti z brezumnostjo." Clarisse Loughrey, Independent


"Priznam, da je moja šibka točka vsak film, ki spominja na eksplozijo v tovarni bleščic." Justin Chang, Los Angeles Times


"Pogosto je videti čudovito, pogosto se sliši odlično in doseže svoj glavni cilj, da v trenutku, ko svet zelo potrebuje nekaj izrazitega veselja, prinese naval sladkorja." Brian Tallerico, RogerEbert.com


Gurmanski vlaki z Jonathanom Phangom
Trendi Vabljeni na kulinarično popotovanje z vlaki

Napovednik filma Troli na svetovni turneji:

Zanimivosti:

  • Film in njegov predhodnik temeljita na priljubljenih plastičnih igračah, ki jih je leta 1959 ustvaril danski drvar Thomas Dam. Prvega trola je avtor izdelal iz lesa svoji hčerki zato, ker si ni mogel privoščiti, da bi ji kupil božično darilo.
  • Troli na svetovni turneji | Foto: Ester Dean (glas Legsly), Christopher Mintz-Plasse (glas kralja Gristla mlajšega) in Flula Borg (glas Dickory) so imeli vloge v najmanj enem filmu iz trilogije Prava nota, medtem ko je Anna Kendrick (glas Poppy) igrala v vseh treh delih omenjene trilogije.
  • Justin Timberlake (glas Brancha) je ob premieri filma izrazil upanje, da bodo posneli še približno sedem filmov o trolih, saj gre po njegovem dobesedno za "darilo, ki se kar naprej obrestuje".
  • Sorežiser filma Troli (2016) Mike Mitchell se je zaradi režije LEGO filma 2 (2019) odpovedal režiji nadaljevanja Trolov, na režijskem stolčku pa ga je zamenjal David P. Smith, za katerega je to celovečerni režijski prvenec.
  • Troli na svetovni turneji | Foto: To je po trilogiji Kung fu panda ter filmih Pošasti proti Nezemljanom (2009) in Troli (2016)  že šesti celovečerec animacijskega studia DreamWorks Animation, pod katerega sta se kot scenarista podpisala Jonathan Aibel in Glenn Berger.
  • Ozzy Osbourne (glas kralja Trasha) in Mary J. Blige (glas kraljice Essence) sta posodila svoja glasova tudi likoma v animirani komični pustolovščini Sherlock Gnomes (2018).
TV-priporočila: filmi o nesrečah
Trendi V teh filmih nesreča ne počiva
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Scoob!
Trendi Scoob!
Kako izuriti svojega zmaja 3
Trendi Kako izuriti svojega zmaja 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)
Mali šef (The Boss Baby)
Trendi Mali šef (The Boss Baby)
Ne spreglejte