Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Thinkstock in Fructal

Natisni članek

Fructal sproščanje advertorial melisa kamilice

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 6.00

2 meseca, 2 tedna

Čas zase kot čisti užitek

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Thinkstock in Fructal

Čas zase je vrhunski užitek, ki se mu moramo prepustiti vsakokrat, ko začutimo, da stres najed naše dobro počutje. Naj čas zase postane naš vsakdanji ritual.

sprostitev, sproščanje, počitek | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Jeseni imamo končno malce več časa za druženje in umirjanje hitrega življenjskega ritma, ki nas vedno bolj priganja k temu, da naredimo več v krajšem času, in to brez dodatnih ugodnosti. Sodoben tempo življenja od nas včasih zahteva nemogoče, in sicer, da pozabimo nase in na svoje najbližje.

Narava se umirja in z njo bi se morali tudi mi. Vzemimo si čas za meditacijo, razvajanje in krepitev splošne vitalnosti.

#Več počitka:

Dovolite si vzeti malce več časa za počitek, saj se naša biološka ura, ki uravnava cikle spanja in budnosti, v tem času spremeni. Preden se malce prej odpravimo v posteljo, spijmo osvežujoč napitek iz grozdja, jabolk, borovnic in granatnega jabolka, po možnosti z rastlinskim izvlečkom ameriškega slamnika, ki spodbuja odpornost telesa. Zgodnje vstajanje nam bo dobro delo, popoldne pa malce lepotnega spanja tudi ne bo škodovalo.

#Sprostiti čustva:

Par, ljubezen, valentinovo | Foto:

Čustev, prijetnih in temnejših, ne smemo zanikati. Najprej se jih moramo sploh zavedati, da jih lahko predelamo, se potopimo vanje in izrazimo na primeren način. Kako se počutimo, kje čutimo napetost? Ne zanikajmo jeze, žalosti, veselja. Če je treba se pogovorimo s kom, ki nas razume.

#Dom, ki diši:

Osvežimo dom s čutnimi vonjavami, ki nam bodo pomagale preživeti to obdobje, ki ga zaznamuje prehod v drug letni čas. Poiščimo zemeljske vonjave in jih nakapajmo v lučko za eterična olja: sandalovina, iglavci, neroli (vrsta pomaranče), zelo dobro na počutje vpliva tudi geranija, ki je sicer zahteven vonj, ampak uravnava počutje. Privoščimo si lahko tudi evkalipt, kadilno bosvelijo, sivko, bergamotko in rožmarin.

#Jesenska skrb za telo:

vrtnica lepota eterično olje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Začnimo delovno jutro z občutkom, da smo nekje na počitnicah. Na miru popijmo nekaj osvežilnega, lahko tudi kozarec vode s stisnjeno limono in naj bo to čas za meditacijo brez misli na službene opravke, ki nas že priganjajo k delu. Zvečer lahko dan zaključimo s sproščujočo kopeljo, ki ima toliko blagodejnih učinkov, da bi jo morali večkrat vključiti v večerni ritual pred spanjem. Pred kopeljo se narahlo zmasirajmo s sezamovim oljem, začnimo pri lasišču, nadaljujmo na predelu za ušesi in po obrazu. Zmasirajmo si tudi stopala. Preden se potopimo v vročo vodo, nekaj minut samo ležimo in naredimo nekaj globokih vdihov, le toliko, da se olje vpije. S to tehniko se bomo ogreli, prizemljili čustva ter sprostili.

#Kratka seansa joge:

Jesen je čas za nove začetke, zato začnimo redno vaditi. Idealna za začetnike, ki veliko sedijo in so stalno zasedeni, je kratka seansa joge ali pilatesa. Joga bo prebudila telo in umirila misli.

#Jesen v kuhinji:

družina, kuhinja, zdrava prehrana, zelenjva | Foto:

Čim večkrat v jedi dodajmo proso, kitajsko redkev, česen, čebulo, pastinak, repo, cvetačo, okro, kvinojo, oves, banane, jabolka, hruške, granatna jabolka, grozdje in ingver. Tako bomo v telo vnesli dovolj hranljivih snovi in elementov, ki so nujna za dobro počutje ter premagovanje sezonskih prehladov. Pozimi vitamini in minerali postajajo vse bolj pomembni, zato je treba upoštevati pravila uravnotežene prehrane in vključiti čim več hrane, ki nas krepi.

#Napitki kot vrhunski čas zase

kamilica | Foto:

V ta namen se lahko odločimo tudi za posebej pripravljene napitke z visokim sadnim deležem, brez dodanega sladkorja ter s funkcionalnimi dodatki, ki so jeseni zelo dobrodošli. Med funkcionalnimi dodatki, ki vplivajo na dobro počutje, je dobro poznan rastlinski izvleček kamilice in melise, ki so ga dodali najnovejšemu proizvodu iz Fructala. Kamilica je znana po svojih protivnetnih in pomirjujočih lastnostih. Tudi melisa ima vpliv na boljše razpoloženje, obe rastlini pa uporabljamo pri številnih zdravstvenih težavah. 

Fructal Superior Relax je obogaten še z vitamini B2, B3 in B5, ki prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ti napitki niso namenjeni zgolj temu, da se odžejamo, saj zato raje pijmo vodo oziroma nesladkane čaje. Namenjeni so zagotavljanju boljšega počutja in splošnega telesnega ravnovesja. Z njimi lahko obogatimo čas, ki ga namenimo skrbi zase.

melisa | Foto:

Nov napitek Fructal Superior Relax s funkcionalnimi dodatki

V Fructalu so za hladne jesenske in zimske dni pripravili nov okus:

  • fructal | Foto: Okus RELAX iz breskev, jabolk, grozdja in manga.

    Obogaten je z rastlinskimi izvlečki kamilice in melise ter vitamini B2, B3 in B5, ki prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti*.

 

Izdelek je novost na tržišču. Ima kar 80-odstotni sadni delež in je brez dodanih sladkorjev. Vsebuje le naravno prisotne sladkorje, zato je namenjen vsem, ki skrbijo za uravnotežen življenjski slog in svoje počutje ter radi uživajo v dobrih stvareh. Funkcionalni dodatki v napitku pa poskrbijo za ugoden vpliv na posameznikovo počutje.

*Poskrbite za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja.

Ne spreglejte