Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
10.17

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial zobna pasta zobje Blanx

Petek, 29. 12. 2017, 10.17

3 mesece, 2 tedna

Dober dan se začne z nasmehom

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock

Vsi si želimo, da bi bili naši zobje zdravi, lepi in sijoči, zato je ustna higiena izjemnega pomena. Ker nismo vsi obdarjeni s takšno naravno dragocenostjo, so nam lahko v veliko pomoč različni pripomočki za beljenje zob. A belilne zobne kreme lahko poškodujejo sklenino, sploh ob dolgotrajni uporabi.

  Ni lepšega od sijočega nasmeha, ki razkriva bleščeče bele zobe. Večini belino zob pričara zobozdravnik, marsikaj pa lahko naredite tudi sami doma. Čeprav poznamo veliko izdelkov za beljenje zob, številni med njimi niso učinkoviti. | Foto: Ni lepšega od sijočega nasmeha, ki razkriva bleščeče bele zobe. Večini belino zob pričara zobozdravnik, marsikaj pa lahko naredite tudi sami doma. Čeprav poznamo veliko izdelkov za beljenje zob, številni med njimi niso učinkoviti.

Zaradi beljenja so zobje bolj dovzetni za vse škodljive snovi, kot so bakterije in kisline, kar seveda vpliva tudi na videz zob. Obstaja kar nekaj možnosti, s katerimi si lahko pobelimo zobe na naraven način. Med take spada tudi zobna krema BlanX, ki deluje na osnovi tehnologije ActiluX®.

Zdravi in beli zobje so ključ do lepega nasmeha, pot do njih pa je lahko - če zanje lepo ne skrbite že od mladih nog - draga in neprijetna. | Foto: Zdravi in beli zobje so ključ do lepega nasmeha, pot do njih pa je lahko - če zanje lepo ne skrbite že od mladih nog - draga in neprijetna.

Ena od lepotnih zapovedi, ki ne gredo nikoli iz mode, je zagotovo ta, da je bel in zdrav nasmeh najlepši modni dodatek. Dejstvo je, da ni nič lepšega od nasmeška, pri katerem v oči padejo bleščeče beli zobje. Z njimi se počutimo bolj samozavestni, več se smejimo in smo posledično tudi bolj privlačni.

Če so nam zobje pravilno zrasli, so zdravi, kar nam je bilo položeno v zibelko z geni, in če smo jih negovali premišljeno in skrbno, potem bomo ohranili zdrave in lepe zobe skozi vsa starostna obdobja.

Ker nismo vsi obdarjeni s takšno naravno dragocenostjo, so nam lahko v veliko pomoč različni pripomočki za beljenje zob. A belilne zobne kreme lahko poškodujejo sklenino, sploh ob dolgotrajni uporabi. Zaradi vsega tega so zobje bolj dovzetni za vse škodljive snovi, kot so bakterije in kisline, kar seveda vpliva tudi na videz zob. 

 

Zobna sklenina je tista plast zoba, ki ga varuje pred kemičnimi (kislo, sladko) in toplotnimi (vroče, mrzlo) dražljaji. Kadar sklenina na določenemu delu zoba ne pokriva notranje zobovine – dentina v celoti, lahko zob ob dražljaju zaskeli. | Foto: Zobna sklenina je tista plast zoba, ki ga varuje pred kemičnimi (kislo, sladko) in toplotnimi (vroče, mrzlo) dražljaji. Kadar sklenina na določenemu delu zoba ne pokriva notranje zobovine – dentina v celoti, lahko zob ob dražljaju zaskeli.

Najbolj preprost in učinkovit ukrep za preprečevanje zobne gnilobe in obolenj obzobnih tkiv je redna, temeljita in pravilna ustna higiena s primerno zobno kremo. Zobe si očistimo po vsakem obroku oz. vsaj dvakrat na dan, enkrat na dan očistimo tudi jezik, na katerem se zadržujejo bakterije.

Kako deluje tehnologija ActiluX®?

Zobna krema BlanX, razvita na osnovi patentirane tehnologije ActiluX®, vsebuje aktivne sestavine, ki svoje belilne učinke povečujejo s pomočjo delovanja naravne ali LED-svetlobe. 

Tehnologija ActiluX vsebuje anorganske, biokompatibilne ActiluX® mikrokristale, ki pri beljenju izkoriščajo naravno svetlobo in ne poškodujejo zobne sklenine.

Zobna krema BlanX zahvaljujoč svoji unikatni tehnologiji in posebni sestavi hitro odstrani obarvanje zob in jim da naravno svetel odtenek. | Foto: Zobna krema BlanX zahvaljujoč svoji unikatni tehnologiji in posebni sestavi hitro odstrani obarvanje zob in jim da naravno svetel odtenek.

S svetlobo do belih zob

Kristali tvorijo pozitivne in negativne pole, reagirajo s kisikom in vodo, ki je prisotna v slini in ustni votlini. Tako ustvarjajo radikale, ki so popolnoma neškodljivi za organizem, vendar napadajo organske molekule, ki so odgovorne za zobne madeže in umazanijo.

ActiluX® se med ščetkanjem zob nalaga na površino zob in se spoji z zobno sklenino ter ščiti zobe in poskrbi za belilno aktivnost ves dan.

Belilne snovi se aktivirajo pri vsakem svetlobnem obsevanju, tako da posvetlijo zobe praktično vsak dan. Sklenina tako postaja vedno bolj sijoča in jasna.

bLANX | Foto:

1. Dober dan se začne z nasmehom.

2. Večkrat ko se nasmehnemo, bolj srečne se počutimo.

3. Večkrat ko se nasmehnemo, več svetlobe doseže naše zobe.

4. Presenetljiv učinek BlanX White Shock se aktivira s svetlobo in traja ves dan.

 

 

 

Prva neabrazivna zobna krema za beljenje zob z arktičnim lišajem BlanX zobna pasta | Foto:

Zobna krema Blinx z arktičnim lišajem ima naravni antibakterijski učinek in odstranjuje madeže na zobeh ter povrne naravno belino zob.

Zobna krema BlanX, ki ne vsebuje peroksida, je formulirana s kalibrirano kombinacijo visoke kakovosti silicijevega dioksida, s posebno granulometrijo, ki omogoča optimalen učinek čiščenja in poskrbi za zobno sklenino. Primerna je za vsakodnevno uporabo in ni nadomestek za običajne zobne kreme.

  • Kristali ActiluX® v zobnih kremah BlanX White Shock se aktivirajo s svetlobo.
  • ActiluX® deluje tudi po koncu uporabe zobne kreme BlanX. Z lučko BlanX LED se belilni učinek še podvoji.
  • Delovanje svetlobe sproži antibakterijsko reakcijo v ustih in na podlagi tega mikrokristali ActiluX® uničujejo membrane bakterij, ki so pogosto krive za tvorbo oblog in zadah iz ust. 

Učinkovitost so dokazali s kliničnimi raziskavami vivo in vitro.

Izdelki BlanX so na voljo v prodajalnah DM in drogerijah Tuš.

Preberite tudi:

Do zdravih in belih zob na naraven način

"Za vsako bolezen rožca raste."

Ne spreglejte