Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2010,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 9. 4. 2010, 11.12

8 let

Gyrotonic - nova vadba za telo in dušo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reden trening gyrotonic vadbe predstavlja protiutež stresnemu načinu življenja in posameznika postavlja nazaj v telesno, energijsko in hormonalno ravnotežje.

Nova oblika vadbene tehnike Gyrotonic Expansion System ima v svetu vedno več privržencev in zdaj tudi v Sloveniji. Gre za edinstveno vadbeno tehniko, pri kateri se uravnoteženo prepletajo principi krepitve in raztezanja mišičnega sistema, obenem pa se pri vsaki vaji izjemno natančno posvečamo tudi občutenju, delovanju in izboljšanju našega gibalnega sistema.

Na videz preproste vaje v telesu po vadbi še dolgo puščajo sledi prijetnih občutenj, lahkotnosti gibanja, prožnosti telesa, energijske napolnjenosti ter uravnoteženosti telesa in duha. Kombinacija koordinacijsko izjemno zanimivih vaj s posebno tehniko dihanja odpira energijski pretok preko vseh čaker in posamezniku daje občutek svobode v svojem telesu, osvobojenem vseh napetosti, blokad in bolečin. Vadbeni tehniki to edinstvenost daje prepletenost mnogih vadbenih sistemov, kot so joga, ples, tai či, plavanje in gimnastika.

Kje se je vse začelo?

Ustanovitelj tehnike gibanja in vadbe je Julio Horvath, nekdanji profesionalni plesalec romunske opere madžarskega rodu. Pot profesionalnega baletnika mu je zapustila borbo s poškodbami in z bolečinami, kar je po dolgih letih samoraziskovanja pri obvladovanju različnih tehnik vadbe doprineslo k razvoju vadbe, ki jo danes imenujemo Gyrotonic Expansion System. Julio Horvath je patentiral tudi posebne naprave, na katerih poteka vadba.

Za koga je primerna vadba na gyrotonic napravah? Vadba je priporočljiva za vse posameznike z veliko željo napredovanja, posameznike v procesu rehabilitacije ali po operacijah, predvsem kot postrehabilitacija v primeru hernije, korekcije skolioze, po operacijah kolena, kolkov in pri odpravljanju bolečin.

Za športnike in plesalce

Kot izjemno učinkovita tehnika rehabilitacije in preventive se izvaja tudi v procesu treninga vrhunskih športnikov, saj vsakemu posamezniku nudi možnosti optimalne priprave na zahteve športa. Tako so vadbo na gyrotonic napravah v svoj redni trening vključili že nekateri vrhunski slovenski športniki, med drugim tudi aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih Jagoda Štrukelj in Jurij Batagelj. Gyrotonic vadba k njunemu treningu doda novo širino, po vadbi občutita še večjo prožnost, moč in fleksibilnost telesa.

Tudi za nosečnice in mamice

Vadbo Gyrotonic priporočajo tudi za predporodno pripravo in poporodno okrevanje. Veliki krožni gibi, vlečna sila, ki jo zagotavljajo uteži, ter naravni, valovanju morja podobni gibi so zelo sprejemljivi za vseskozi spreminjajoče telo v stanju nosečnosti.

Ne spreglejte