Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
8.34

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

pogozdovanje ekošola

Četrtek, 26. 5. 2016, 8.34

6 let, 8 mesecev

Poslovna regata Bled 2016 in program Ekošola za zdrav način življenja

Oglasno sporočilo

Foto: Turistično društvo Bled

Na letošnji Poslovni regati Bled, ki bo 17. in 18. junija, bodo v sodelovanju s programom Ekošola ponovno vključeni mladi iz vse Slovenije. V likovnem natečaju Zdrav način življenja bodo osnovnošolci prav za ta dogodek izdelali transparente, ki sodelujoča podjetja povezujejo z zdravjem, športom in zdravim načinom življenja. Najboljše tri ustanove bodo nagrajene z obiskom in predstavitvijo zmagovalcev na dogodku.

V natečaju Zdrav način življenja v sklopu Poslovne regate Bled sodeluje kar 7.000 otrok in 300 mentorjev iz 201 vrtca, osnovnih in srednjih šol iz celotne Slovenije. Mladi bodo za dogodek izdelali posebne transparente, najboljši trije bodo nagrajeni z udeležbo na dogodku.

 | Foto: Turistično društvo Bled Foto: Turistično društvo Bled

Del prijavnine vsakega podjetja na Poslovni regati Bled je namenjene podpori otrokom in mladim v programu Ekošola, ki je največja mreža otrok in mladih na področju vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj. Tako sodelujoča podjetja na Poslovni regati Bled izkazujejo svojo družbeno odgovornost in neposredno podpirajo delo mladih na okoljskem področju.

Sajenje skoržev na Bledu | Foto: Turistično društvo Bled Sajenje skoržev na Bledu Foto: Turistično društvo Bled

Program Ekošola je največja mreža otrok, mladih, njihovih vzgojiteljev in učiteljev, ki spodbuja sistematično izvajanje okoljskih vsebin in udejanjanje načel trajnostnega razvoja v vzgojnih in izobraževalnih ustanovah. Program globalno vodi Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE International). Deluje v 59 državah po vsem svetu, v programu pa sodeluje več kot 15 milijonov otrok ter milijon vzgojiteljev in učiteljev v več kot 45.000 ustanovah: vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah.

Pogozdovanje Logatec | Foto: Turistično društvo Bled Pogozdovanje Logatec Foto: Turistično društvo Bled Zdravje in zdrav način življenja z roko v roki z okoljskimi vsebinami

Vsebine aktivnosti in projektov v programu Ekošola se delijo na več tematskih področij, ki pa so prepletena. Med njimi so tudi zdravje, zdrav način življenja in dobro počutje, ki se tesno prepletajo z drugimi temami, kot so odpadki, voda, energija, trajnostna mobilnost, lokalna pridelava hrane in druge. Aktivnosti so zasnovane tako, da jih je mogoče izvajati kot sestavni del, kot dopolnitev ali kot popestritev učnega programa. Z njimi povezujejo podjetja, organizacije in posameznike iz lokalnega ter družbenega okolja, s čimer gradijo odgovoren odnos do okolja, ljudi in našega življenja na splošno. Za razumevanje okoljskih vsebin je pomemben celovit pristop, ki pripomore k večji ozaveščenosti in odgovornemu odnosu do okolja.

Zelene zastave v Sloveniji

V program Ekošola je vključenih 717 ustanov, vsako leto pa v različnih projektih in natečajih sodeluje več kot 130.000 otrok in učencev ter 8.500 vzgojiteljev in učiteljev. Vrtci, šole in druge ustanove, ki vsako leto uspešno izvedejo aktivnosti programa, pridobijo mednarodno prepoznan okoljski znak zelena zastava. V Sloveniji program Ekošola izvajajo že 20 let pod okriljem Društva DOVES-FEE Slovenia.

Pogozdovanje otrok in staršev iz Vrtca Postojna | Foto: Turistično društvo Bled Pogozdovanje otrok in staršev iz Vrtca Postojna Foto: Turistično društvo Bled

Ne spreglejte