Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
8.29

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek prehranska dopolnila vitamini prehranska dopolnila B12 vitamin B12

Torek, 24. 1. 2023, 8.29

1 leto, 3 mesece

Vitamin B12 je eden od pomembnejših v skupini B vitaminov

Oglasno sporočilo

Vitamin B12 je eden izmed vitaminov B, ki ga najdemo v skupini B kompleks. Zakaj jemati B kompleks? Zato, da boste videti mladostni in sveži, hkrati pa boste s tem poskrbeli tudi za svoje psihološko stanje in umsko zmogljivost.

Prehranska dopolnila B12 prinašajo mnogo prednosti

Prehranska dopolnila z B12 oz. celotnim sistemom B vitaminov, so nepogrešljiva, če se počutite utrujene in izčrpane. Izboljšujejo namreč vaše psihično stanje in počutje ter vam hkrati vračajo energijo. Vitamin B12 je, poleg ostalih B vitaminov, priporočljiv tudi zato, ker izboljšuje in po svoje pomlajuje stanje vašega telesa in obraza. To se čuti navznoter in vidi navzven.

Prehranska dopolnila z B12 oz. celotnim B kompleksom pomagajo pri težavah s kožo in s kostmi. Vitamin B12 in ostali B vitamini namreč pomagajo pri zdravju in mladostnem videzu kože ter utrjujejo kosti. Med drugim namreč preprečujejo prehitro izgubo kostne gostote. Krepijo živčevje in poskrbijo za boljši pretok signalov. Pomagajo pa tudi pri hitrejšem celjenju ran.

Vitamini b complex | Foto: Vsi.si Vitamini b complex Foto: Vsi.si

Zakaj jemati B kompleks?

Vsi B vitamini znotraj sklopa B kompleks močno vplivajo na vaš izgled in počutje. Poleg vseh prednosti, ki jih prinaša in smo jih že omenili, je razlogov, zakaj jemati B kompleks še mnogo več.

Pomanjkanje vitamina B12 in drugih B vitaminov lahko namreč pripelje do kronične utrujenosti, ki lahko postane zelo resen problem. Sicer pa jemanje B kompleksa viša energijo, vas krepi in zmanjšuje občutek izčrpanosti, hkrati pa izboljšuje tudi razpoloženje. Sklop B vitaminov je zelo priročen takrat, ko se spopadate s slabokrvnostjo. Rešuje tudi težave s kožo, nohti in lasmi.  

Obstaja še en razlog, zakaj jemati B kompleks. Gre namreč za pomemben sklop vitaminov B, ki vplivajo tudi na mladosten videz in zmanjšujejo posledice staranja.

Vitamin B12 lahko skupaj z vitaminom B3 po svoje deluje tudi kot vitamin mladosti

Zakaj jemati B kompleks, če se želite izogniti posledicam staranja?

Ko govorimo o negi kože, je potrebno najprej spregovoriti o vitaminih B12 in B3 (biotin). Gre za vitamina, ki delujeta kot močna antioksidanta. Ob tem, ko krepita kožo, tudi preprečujeta, da bi ta izgubila vlago. Vitamin B3 pa skrbi tudi za zdravje same kože.

Poleg vitamina B12 in vitamina B3 je celoten sklop B kompleks pomemben za zdravje in moč las ter nohtov, ob enem pa skrbi tudi za notranje zdravje kože. Zdrava in mladostna koža ter krepki lasje pa zagotovo poskrbijo za bolj mladosten in svež videz.

Vsak vitamin B ima svojo funkcijo

Vsak od vitaminov B ima svojo funkcijo in prinaša drugačne pozitivne lastnosti. Zakaj jemati B kompleks torej? Zato, da boste pridobili vse enote B vitamina, ki jih potrebujete, da bosta vaše telo in um delovala, kot je treba.

Vitamin B1 pomaga pri delovanju živčevja, presnovi in delovanju srca. Zaradi svojih lastnosti razbistri um in skrbi za dobro psihološko kondicijo. Vitamin B2 poleg tega pomaga še pri presnovi železa in izboljšuje vid. B3, kot rečeno, skrbi za zdravo in mladostno kožo. B5 pomaga pri presnovi. B6 poleg vsega naštetega pomaga pri uravnavanju hormonov in krepi imunski sistem. B8 je pomemben za živčni sistem, skrbi tudi za lase, kožo ter sluznico. B9 je še posebej nepogrešljiv med nosečnostjo. Vitamin B12 pa sodeluje pri čisto vseh procesih, pri katerih pomaga B kompleks. Zakaj jemati B kompleks torej? Zato, da boste zdravi, zadovoljni, polni energije in mladostni.

Kljub temu, da ima prav vsak B vitamin svojo funkcijo in je zato odgovor na vprašanje, kateri B kompleks kupiti, tisti, ki ima ves splet B vitaminov, pa je vitamin B12 še malce pomembnejši.

B complex  | Foto: Vsi.si B complex Foto: Vsi.si

Vitamin B12 sodeluje v vseh procesih

Najpomembnejša vloga vitamina B12 je, da sodeluje v vseh procesih, ki nastajajo v telesu s pomočjo B kompleksa. Vitamin B12 tako potrebujemo zato, ker:

  • poskrbi za normalno delovanje živčevja,
  • odpravlja utrujenost in izčrpanost,
  • poskrbi za dobro psihološko kondicijo,
  • pomaga pri delitvi celic,
  • ščiti in krepi imunski sistem,
  • pomaga pri razvoju rdečih krvnih celic, ki nastajajo v kostnem mozgu ter
  • pomaga pri delovanju srca.

Kateri B kompleks kupiti?

Na tržišču je veliko prehranskih dopolnil z B kompleksom, prav zaradi tega odgovor na vprašanje, kateri B kompleks kupiti, ni tako enostaven.

Ponujamo vam odlično alternativo. Ko se boste tako naslednjič spraševali, kateri B kompleks kupiti, boste z veseljem odgovorili prehransko dopolnilo Biostile B-Complex + Silicium. V njem boste našli celotno skupino B vitaminov – tudi vitamin B12, hkrati pa se v njem nahajata tudi dve dodatni snovi, silicium in C vitamin.

Zaradi C vitamina, pridobljenega iz šipka, boste še izboljšali in okrepili svoj imunski sistem. Silicium pa je mineral lepote in mladosti. Skrbi namreč za lepo in svežo kožo ter za močne in lepe lase ter nohte. S tema pomožnima snovema bo omenjeno prehransko dopolnilo odlična izbira. Preizkusite ga in prepričani smo, da bo vaš odgovor na vprašanje, kateri B kompleks kupiti, na koncu vedno enak. Biostile!

B complex prehransko dopolnilo | Foto: Vsi.si B complex prehransko dopolnilo Foto: Vsi.si

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte