Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2023,
14.37

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

prehransko dopolnilo vitamin b12 vitamini B PR članek

Četrtek, 23. 2. 2023, 14.37

1 leto, 2 meseca

Vitamin B12 za lep videz in dobro počutje

Oglasno sporočilo

Vitamin B12 je del celotnega spleta vitaminov B-kompleks. Ta je izjemno pomemben tako za videz kot za psihološko stanje. Zakaj jemati B-kompleks, torej? Zato da bo vaš videz mladosten in svež ter da se boste dobro počutili v svoji koži. Ta vrsta vitaminov namreč močno vpliva na dobro psihično kondicijo ter hkrati tudi na boljšo umsko zmogljivost.

Zakaj jemati B-kompleks?

Že samo dejstvo, da vitamini, ki so sestavni del omenjenega spektra, znatno pripomorejo k boljšemu psihološkemu počutju in lepšemu videzu, govori o tem, zakaj jemati B-kompleks. Razlogov za to pa je še mnogo več.

Tovrstni vitamini zvišujejo raven energije, krepijo telo in – ne boste verjeli – celo izboljšujejo razpoloženje. Dobro vplivajo na kožo, nohte in lase ter skrbijo za mladosten videz in s tem zmanjšujejo posledice staranja. Da o pozitivnih lastnostih, kot so izboljšanje parametrov v krvi, niti ne govorimo. Prav prehranska dopolnila B12 so tako dobro orodje za zmanjševanje težav z anemijo in izboljšanje stanja hemoglobina v krvni sliki.

Omenjen splet vitaminov ima tudi pozitiven učinek na kosti ter njihovo utrjevanje. Vse enote skupaj namreč pripomorejo k temu, da se prehitro ne začne pojavljati izguba kostne gostote in hkrati krepijo živčevje ter pripomorejo k boljšemu pretoku signalov. Učinek je viden tudi pri hitrejšem celjenju ran.

Pomanjkanje tovrstnega sklopa vitaminov lahko privede celo do kronične utrujenosti. To je resno stanje, ki lahko ima velik vpliv na vse dele vašega življenja in ki se ga je zelo težko znebiti.  

zakaj-jemati-b-kompleks | Foto: Vsi.si Foto: Vsi.si

Vsak del znotraj spleta vitaminov ima svojo funkcijo

Prav vsak vitamin znotraj spleta ima svojo funkcijo, s seboj pa prinaša različne pozitivne lastnosti. Z jemanjem omenjenih vitaminov boste tako poskrbeli, da boste dobili vse enote tega in bosta tako vaše telo kot um delovala zdravo in dobro.

Številka 1 znotraj spleta je pomembna za delovanje živčevja, presnovo in delovanje srca. Lahko pripomore k temu, da se vaš um bolj razbistri, vaša psihološka kondicija pa se izboljša. Številka 2 ima enake pozitivne lastnosti, hkrati pa pomaga pri presnovi železa. Izboljšuje tudi vid. Številka 3 je pomembna za zdravje kože zunaj in znotraj ter pripomore k bolj mladostnemu videzu. Številka 5 je pomembna za presnovo. Številka 6 pomaga pri uravnavanju hormonov ter obenem tudi krepi imunski sistem. Številka 8 pozitivno vpliva na živčni sistem ter sluznico. Dobro dene tudi koži in lasem. Številka 9 je ključna takrat, ko je ženska noseča. Številka 12 pa je sestavni del vseh procesov, pri katerih sodelujejo omenjeni vitamini.

Če bi torej želeli povzeti odgovor na vprašanje, zakaj je treba jemati prehransko dopolnilo, ki bo vsebovalo vse potrebne vitamine iz omenjenega spektra, bi se odgovor glasil takole: da se boste počutili dobro – telesno in duševno –, da boste imeli mladosten in svež videz ter boste kar pokali od energije.

Kateri B-kompleks torej kupiti? Takšen, ki vam bo ponudil splet vseh vitaminov znotraj spektra in še dodatne snovi, zaradi katerih se bodo ti lažje absorbirali v telo in se povezali s celicami.

vitamini-b | Foto: Vsi.si Foto: Vsi.si

Vitamin B12 in njegov pomen

Čeprav je pomemben prav vsak posamezni vitamin znotraj spleta, pa je prav vitamin B12 še nekoliko pomembnejši. Prehransko dopolnilo B12 lahko tako pripomore pri:

  • normalnem delovanju živčevja,
  • odpravljanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • dobri psihološki kondiciji,
  • delitvi celic,
  • krepitvi imunskega sistema,
  • razvoju rdečih krvnih celic, ki so v kostnem mozgu in
  • delovanju srca.

Kateri B-kompleks kupiti? Odgovor je v resnici enostaven!

Čeprav se tako morda zdi na prvi pogled, odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje ni tako težek. Izberite torej takšno prehransko dopolnilo, ki bo ponudilo ves spekter vitaminov in se bo znalo dobro absorbirati v telo.

Sestavini, ki pri tem znatno pomagata, sta C-vitamin in mineral silicium. C-vitamin je ključen za zdravo telo, dober imunski sistem in veliko naredi, da se snovi povežejo s telesnimi celicami. Mineral silicij pa je mineral lepote in bo kot tak še bolj učinkovito poskrbel za vaš svež in mladosten videz.

vitamin-b12 | Foto: Vsi.si Foto: Vsi.si

Naročnik oglasnega sporočila je VSI.SI, D. O. O.

Ne spreglejte