Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2024,
16.38

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

Natisni članek

RTV Slovenija Jelko Gros Andrej Stare

Četrtek, 7. 3. 2024, 16.38

1 mesec, 3 tedne

Andrej Stare spet za komentatorskim mikrofonom? Odzivi se vrstijo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06
Andrej Stare | Foto STA

Foto: STA

Po objavi članka s pozivom vodje Nordijskega centra Planica Jelka Grosa, da bi moralo občinstvo športnega komentatorja na TV Slovenija Andreja Stareta nagovoriti k vrnitvi za mikrofon, smo dobili številna pisma bralcev, v katerih je večina izrazila podporo Staretu.

"To je vprašanje za Andreja Stareta. Mislim, da ga moramo vsi skupaj nagovoriti, da se vrne na komentatorsko mesto," je na vprašanje, ali se bo na komentatorskem mestu spet kdaj pojavil skupaj s Staretom, na profilu Nordijskega centra Planica na Facebooku odgovoril Gros. "Nekako se hoče upokojiti, ni več rosno mlad. Je mlad, ni pa več rosno mlad," je hudomušno dodal Gros in še enkrat poudaril, da bi Stareta k vrnitvi moralo nagovoriti občinstvo. 

Stareta je vodstvo RTV Slovenija konec januarja umaknilo kot komentatorja smučarskih skokov, saj so se pojavili očitki o neprimernem vodenju. Odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija Gregor Peternel je takrat sporočil, da bodo težave reševali znotraj organizacije. Za kakšne težave je šlo, ni razkril.

Andrej Stare
Trendi Bo Andrej Stare spet komentiral skoke? To pravi Jelko Gros.

Spodaj lahko preberete odzive, ki so nam jih poslali naši bralci:

Andrej Stare je dejansko doktor za večino komentatorjev. Karkoli je že bilo takrat v Kulmu, je pokazal, da je samo človek. Nasvezadnje pa je bilo tudi takrat komentiranje duhovito in pravi balzam za ta kvazi "popolni" svet. Zmotilo je lahko samo nesproščene ljudi, ki se verjetno pritožujejo nad vsem in samo čakajo na svoj moment. Takšne največkrat srečamo na blagajnah, bankah, uradih ...

Sašo Tratar
Stare je najboljši komentator. Komentira tisto, kar je potrebno, ne pa vsemogoče stvari, drugi tako komentirajo, da pozabijo nastopajoče. To je zelo moteče za gledalce. Hvala.

Mira Bukovec
 Andrej Stare je najboljši športni komentator predvsem za polete in atletiko.

Milena Šušteršič

Andrej Stare je legenda in živa enciklopedija smučarskih skokov v svetovnem merilu. Lepo bi bilo, da Planico komentira skupaj z Jelkom, saj sem prepričan, da bo tudi gledanost večja. 

Mirko Cerovski 

Andrej Stare je zakon.

Franc Šušteršič  
Kadar gledam skoke ali atletiko, ko je komentator Stare, dam glasnost na ničlo ali zamenjam kanal. Dosti mi je njegovega pohrkovanja in še česa. Saj so mladi, ki dosti bolje komentirajo. Naj gre v zasluženo penzijo, za njegovo in naše dobro!

Andrej Bajt 
Želim, da gospod dr. Stare komentira skoke v Planici. On je najboljši komentator in gospod Jelko Gros. Njegov glas in stas bom pogrešala, ko ga več ne bo.

Zofija Pavčič
Ni lepšega, kot se usesti pred TV in gledati smučarske skoke s komentatorjema Gros in Stare. Pravi zimski praznik. Še naj to počneta.

Silvan Uhelj
Eden redkih komentatorjev, ki je vreden tega naziva, bravo Andrej, upam da vas slišimo iz Planice.

Peter Sterže 
Andrej Stare je vsekakor legenda in velik poznavalec ter odličen komentator smučarskih skokov. Večina mlajših komentatorjev ni pravih poznavalcev športne panoge, zato pri komentiranju navajajo bolj "rumeni tisk" in ogromno statističnih podatkov, ki samo odvračajo pozornost od spremljanja konkretnega športnega dogodka.

Zdravko Strmčnik, Radomlje
Dr. Stare v tandemu z Jelkom Grosom, najboljša komentatorja ever!

Rosvita Žavbi
Ne spreglejte