Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2024,
8.01

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

rak dojke Olivia Munn

Četrtek, 14. 3. 2024, 8.01

1 mesec, 2 tedna

Igralki po diagnozi raka odstranili obe dojki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Olivia Munn | Olivia Munn in njen partner John Mulaney na zabavi po letošnjih Oskarjih. Dva dni zatem je igralka razkrila, kakšno kalvarijo je prestajala v preteklem letu. | Foto Reuters

Olivia Munn in njen partner John Mulaney na zabavi po letošnjih Oskarjih. Dva dni zatem je igralka razkrila, kakšno kalvarijo je prestajala v preteklem letu.

Foto: Reuters

Ameriška igralka Olivia Munn je razkrila, da so ji lani odkrili raka na dojkah in da je v zadnjih desetih mesecih prestala kar štiri operacije.

Igralka Olivia Munn je na družbenih medijih presenetila z objavo, v kateri je razkrila, da je imela v zadnjem letu hude težave z zdravjem. Lani so ji odkrili agresivno in hitro obliko raka na dojkah, zaradi katerega je prestala dvojno mastektomijo.

"Imela sem srečo, raka so mi odkrili dovolj hitro, da sem imela več možnosti zdravljenja," je pojasnila v zapisu, ki ga je objavila na družbenih omrežjih, "isto si želim za vsako žensko, ki se bo nekega dne mogoče soočila z nečim takšnim."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Kot je še razložila, je februarja lani opravila genske teste tveganja za raka, a rezultati niso pokazali ničesar skrb vzbujajočega. Opravila je tudi mamografijo, ki prav tako ni pokazala nepravilnosti. Ker pa je njena ginekologinja na podlagi več dejavnikov ocenila, da je tveganje za raka dojk pri njej visoko, je opravila še magnetno resonanco in nato ultrazvok, biopsija tkiva pa je pokazala, da ima raka v obeh dojkah.

43-letna igralka, ki se je pretekli konec tedna s partnerjem Johnom Mulaneyjem udeležila podelitve oskarjev, je še pojasnila, da je o bolezni kar nekaj časa molčala, ker je želela "najprej priti do sape in se prebiti skozi najtežje trenutke".

Olivia Munn
Trendi Igralka po porodu: Moje telo ni več kot prej
Linda Evangelista
Trendi Eni najuspešnejših manekenk vseh časov dvakrat diagnosticirali raka dojk
Sarah Ferguson
Trendi Sarah Ferguson, vojvodinji Yorški, odkrili raka dojke
Ne spreglejte