Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
14.05

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

Natisni članek

Kate Middleton

Torek, 5. 3. 2024, 14.05

1 mesec, 3 tedne

Princeso Kate prvič po operaciji opazili v javnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15
Kate Middleton | Kate Middleton novembra lani | Foto Guliverimage

Kate Middleton novembra lani

Foto: Guliverimage

Britansko princeso Kate so v ponedeljek prvič po operaciji, ki jo je prestala januarja, opazili v javnosti. Obenem je obrambno ministrstvo v Londonu danes potrdilo, da se bo 8. junija udeležila vaj pred tradicionalno parado ob rojstnem dnevu monarha. Postopoma naj bi se k opravljanju javnih dolžnosti začela vračati po veliki noči.

Kate, ženo prestolonaslednika Williama, so v javnosti nazadnje videli za božič, nato pa je sredi januarja prestala abdominalno operacijo, ki glede na zagotovila palače ni bila povezana z rakom. Bolnišnico je zapustila 29. januarja, odtlej pa okreva doma, večinoma na domu svoje družine v Windsorju.

Prav tam so jo v ponedeljek ujeli fotografi, ko se je na sovoznikovem sedežu peljala v avtomobilu. Fotografijo 42-letnice, ki nosi sončna očala, je objavil ameriški medij TMZ, medtem ko jih britanski niso. Za volanom črnega audija naj bi bila njena mati Carole Middleton.

Na družbenih omrežjih so se v zadnjem času začele širiti teorije zarote, povezane z njeno odsotnostjo, ki jih je pretekli teden dodatno spodbudila nenadna odpoved Williamove udeležbe na eni od spominskih slovesnosti, pri čemer je kot razlog navedel osebne zadeve. Kensingtonska palača je zgolj ponovila, da Kate še naprej dobro okreva.

Kate Middleton
Trendi Kje je Kate Middleton? Po spletu krožijo bizarne teorije.

Njeno operacijo so pospremile uradne napovedi, da se bo k javnim dolžnostim vrnila šele po veliki noči. Britansko obrambno ministrstvo je danes najavilo njeno prvo potrjeno obveznost – 8. junija se bo udeležila vaj pred tradicionalno vojaško parado ob rojstnem dnevu kralja, t. i. pozdrava zastavi.

Osrednji dogodek bo nato 15. junija v prisotnosti kralja Karla III., ki se trenutno zdravi zaradi raka. Rojstni dan ima sicer novembra, parada v njegovo čast pa tradicionalno poteka junija, ko je vreme običajno lepše.

Oglejte si še:

Kate Middleton, Severina
Trendi Severina kopirala britansko princeso: katera je bolj prepričala? #foto
Ne spreglejte