Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
10.56

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Zvezdne steze igralec Kenneth Mitchell ALS

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 10.56

2 meseca, 3 tedne

Umrl zvezdnik filmov Zvezdne steze in Marvel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Kenneth Mitchell | Kenneth Mitchell je umrl v starosti 49 let. | Foto Guliverimage

Kenneth Mitchell je umrl v starosti 49 let.

Foto: Guliverimage

V 50. letu je umrl igralec in zvezdnik serije Zvezdne steze ter filma Stotnica Marvel Kenneth Mitchell. Novico je na družbenih omrežjih sporočila njegova družina, ki je zapisala, da je igralec umrl po dolgoletnem boju z amiotrofično lateralno sklerozo.

Kanadski igralec Kenneth Mitchell, ki je najbolj znan po svojih vlogah v seriji Zvezdne steze in filmu Stotnica Marvel, je umrl v soboto v starosti 49 let po dolgoletnem boju in zapletih z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Težko bolezen so mu diagnosticirali leta 2018.

"S težkimi srci sporočamo, da je umrl Kenneth Alexander Mitchell, za mnoge ljubljeni oče, mož, brat, stric, sin in dragi prijatelj," je njegova družina zapisala v izjavi za javnost. Kot so dodali, se je Ken pet let in pol soočal z vrsto strašnih izzivov ALS. "In v pravem Kenovem slogu se mu je uspelo dvigniti nad vsakega z milino ter s predanostjo živeti polno in veselo življenje v vsakem trenutku," so še zapisali.

Kot so dodali, je Kenneth živel po načelih, da je vsak dan darilo in da nikoli ne hodimo sami: "Njegovo življenje je sijajen primer, kako poln je lahko človek, če živi z ljubeznijo, sočutjem, humorjem, vključenostjo in skupnostjo."

Igralca so se spomnili tudi na uradni spletni strani Zvezdnih stez, kjer je zaigral v več vlogah: (Klingons) Kol, Kol-Sha in Tenavik ter Aurellia.

Zaigral tudi v Marvelovih filmih in drugih serijah

Poleg vlog v Zvezdnih stezah pa je Mitchell zaigral tudi v Marvelovem filmu Stotnica Marvel ter v postapokaliptični televizijski seriji Jericho.

Kenneth Mitchell je imel z ženo Susan May Pratt dva otroka, Lilah in Kalluma, želel pa je, da se vse donacije namenijo bodisi v raziskave bolezni ALS bodisi v podporo njegovima otrokoma, so še zapisali v izjavi na Instagramu.

ALS je progresivna nevrodegenerativna bolezen, ki prizadene živčne celice v možganih in hrbtenjači, vsako leto pa je z njo v ZDA diagnosticiranih v povprečju pet tisoč ljudi. Simptomi vključujejo težave pri hoji, nejasen govor in mišično oslabelost, ki sčasoma vpliva na žvečenje, požiranje, govorjenje in dihanje.

Preberite še:

Keanu Reeves v Ljubljani
Trendi Keanu Reeves obiskal Ljubljano, podarili so mu potico
Devin Ratray
Trendi Igralec priznal, da je zlorabljal svoje dekle
Tom Cruise
Trendi Potem ko je spoznal njene otroke, je pustil nekdanjo ženo ruskega tajkuna
Ewen MacIntosh
Trendi Pri 50 letih umrl igralec iz serije Pisarna
 
Ne spreglejte