NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Trilogija Millennium Stiega Larssona

V DKino na SiOL TV si oglejte odlično švedsko trilogijo, posneto po romanih pokojnega novinarja in pisatelja Stiega Larssona, ki sodijo med največje dosežke sodobne kriminalne fikcije.

Pin It

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Trilogijo Millennium si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Dekle z zmajskim tatujem (Män som hatar kvinnor)Režija: Niels Arden Oplev
Igrajo: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Peter Haber, Lena Endre, Sven-Bertil Taube
IMDb: 7,7/10

Prvi del trilogije sledi novinarju Mikaelu Blomkvistu, ki raziskuje skrivnostno izginotje mlade ženske, za katero že skoraj štirideset let ni sledi. Na pomoč mu priskoči Lisbeth Salander, težavno dekle s tetovažami in piercingi, a izredna raziskovalka in najboljša hekerica v državi. Skupaj odkrijeta srhljivo družinsko skrivnost, povezano s številnimi grozljivimi umori. Ko se bližata resnici, se nevede znajdeta v smrtno nevarni spletki, polni zapletov in nepričakovanih preobratov.

Dekle, ki se je igralo z ognjem (Flickan som lekte med elden)Režija: Daniel Alfredson
Igrajo: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Michalis Koutsogiannakis, Peter Andersson
IMDb: 6,8/10

V drugem delu priljubljene zgodbe Stiega Larssona se znova križata poti Blomkvista in Salanderjeve. Radovedna raziskovalka Lisbeth se po daljši odsotnosti vrne v domovino, kjer se znajde na begu pred oblastmi, ki jo sumijo umora dveh novinarjev. Na pomoč ji priskoči novinar Mikael in skupaj začneta raziskovati kriminalno zaroto, v kateri se interesi politike in kriminalcev prepletajo s prostitucijo. Med nevarnim iskanjem resnice pa Mikael odkrije tudi srhljivo skrivnost iz Lisbethine preteklosti.

Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo (Luftslottet som sprangdes)Režija: Daniel Alfredson
Igrajo: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Anders Ahlbom, Micke Spreitz
IMDb: 7,0/10

V zadnjem delu trilogije pristane samosvoja Lisbeth težko ranjena na intenzivni negi. Poleg boja za življenje ji grozi še sojenje za trojni umor. Državna varnostno-obveščevalna služba pritiska na tožilstvo, da bi zavarovala svoje temne skrivnosti in korupcijo v svojih vrstah, ki ji ni para v švedski zgodovini. Pred usodo jo lahko reši le raziskovalni novinar Mikael Blomkvist in njegov časopis Millennium. Čeprav sta v smrtni nevarnosti, Mikael in Lisbeth še zadnjič združita moči v dinamično in nepozabno zavezništvo.

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Trilogijo Millennium si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Planet Siol.net
Foto: Continental Film
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri od naštetih filmov, ki so bili v preteklih letih prikazani na Liffu in si jih lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV, vas je najbolj navdušil?

Fotogalerija
Zagreb, mesto trgovanja in srečevanja

Zagreb je Sloveniji najbližja tuja prestolnica, le nekaj deset kilometrov oddaljena od meje.