NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Trilogija Millennium Stiega Larssona

V DKino na SiOL TV si oglejte odlično švedsko trilogijo, posneto po romanih pokojnega novinarja in pisatelja Stiega Larssona, ki sodijo med največje dosežke sodobne kriminalne fikcije.

Pin It

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Trilogijo Millennium si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Dekle z zmajskim tatujem (Män som hatar kvinnor)Režija: Niels Arden Oplev
Igrajo: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Peter Haber, Lena Endre, Sven-Bertil Taube
IMDb: 7,7/10

Prvi del trilogije sledi novinarju Mikaelu Blomkvistu, ki raziskuje skrivnostno izginotje mlade ženske, za katero že skoraj štirideset let ni sledi. Na pomoč mu priskoči Lisbeth Salander, težavno dekle s tetovažami in piercingi, a izredna raziskovalka in najboljša hekerica v državi. Skupaj odkrijeta srhljivo družinsko skrivnost, povezano s številnimi grozljivimi umori. Ko se bližata resnici, se nevede znajdeta v smrtno nevarni spletki, polni zapletov in nepričakovanih preobratov.

Dekle, ki se je igralo z ognjem (Flickan som lekte med elden)Režija: Daniel Alfredson
Igrajo: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Michalis Koutsogiannakis, Peter Andersson
IMDb: 6,8/10

V drugem delu priljubljene zgodbe Stiega Larssona se znova križata poti Blomkvista in Salanderjeve. Radovedna raziskovalka Lisbeth se po daljši odsotnosti vrne v domovino, kjer se znajde na begu pred oblastmi, ki jo sumijo umora dveh novinarjev. Na pomoč ji priskoči novinar Mikael in skupaj začneta raziskovati kriminalno zaroto, v kateri se interesi politike in kriminalcev prepletajo s prostitucijo. Med nevarnim iskanjem resnice pa Mikael odkrije tudi srhljivo skrivnost iz Lisbethine preteklosti.

Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo (Luftslottet som sprangdes)Režija: Daniel Alfredson
Igrajo: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Anders Ahlbom, Micke Spreitz
IMDb: 7,0/10

V zadnjem delu trilogije pristane samosvoja Lisbeth težko ranjena na intenzivni negi. Poleg boja za življenje ji grozi še sojenje za trojni umor. Državna varnostno-obveščevalna služba pritiska na tožilstvo, da bi zavarovala svoje temne skrivnosti in korupcijo v svojih vrstah, ki ji ni para v švedski zgodovini. Pred usodo jo lahko reši le raziskovalni novinar Mikael Blomkvist in njegov časopis Millennium. Čeprav sta v smrtni nevarnosti, Mikael in Lisbeth še zadnjič združita moči v dinamično in nepozabno zavezništvo.

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Trilogijo Millennium si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Planet Siol.net
Foto: Continental Film
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera filmska novost v videoteki DKino na SiOL TV vam je najbolj všeč oziroma si jo najbolj želite ogledati?

Fotogalerija
Kako bo na Slovenski cesti sobivalo 1.200 avtobusov, pešci in kolesarji?

Po koncu prenove severnega dela Slovenske ceste bodo tja septembra spet zapeljali tudi mestni avtobusi, vozila dostave in domačini. Kako bo 1.200 mestnih avtobusov sobivalo s pešci?