NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Skrivnost bratov Grimm (The Brothers Grimm)

Za zlatega beneškega leva nominirana fantazijska pripoved Terryja Gilliama o bratih Grimm, v kateri znana pravljičarja upodabljata Heath Ledger in Matt Damon.

Pin It

Režija: Terry Gilliam
Igrajo: Heath Ledger, Matt Damon, Monica Bellucci, Jonathan Pryce, Petr Ratimec, Barbora Lukesová, Anna Rust, Jeremy Robson
Žanr: Fantazijska komična pustolovščina
Dolžina: 114 minut
IMDb: 5,9/10

Pin It

Znana pravljičarska brata Grimm – ciničnega Wilhelma (Matt Damon) in sanjaškega Jacoba (Heath Ledger) – boste tokrat spoznali iz nekoliko drugačnega zornega kota, in sicer kot prevaranta, ki v začetku 19. stoletja potujeta po deželi in se preživljata z navideznim izganjanjem duhov in pravljičnih bitij. Napoleonova vojska ju poskuša razkrinkati z namenom, da se njiju in njima podobnih znebi, pri tem pa se ujameta v svet, ki je na las podoben tistemu iz legend in pripovedk, ki jih zbirata. Brata zares zaideta v začaran gozd, poln nenavadnih in grozečih bitij, kjer morata dokazati svoj pogum, pri reševanju skrivnosti pa jima pomaga njuna neizmerna domišljija. Na koncu pravljica postane resničnost, resničnost pa se neločljivo preplete s fantazijo.

Pin It

Zanimivosti:

• Glasbo za film naj bi najprej skomponiral Goran Bregović, vendar se je Terry Gilliam pozneje odločil za bolj tradicionalno glasbeno podlago in v ta namen najel Daria Marianellija.
• V filmu naj bi zaigrali Nicole Kidman, Anthony Hopkins, Robin Williams in Johnny Depp, ki pa so morali sodelovanje zaradi vezanosti na druge projekte odpovedati.
• Po režiserjevih informacijah naj bi se Matt Damon pripravil na vlogo z učenjem tanga.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 200 – DKino.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Planet Siol.net
Foto: Fivia
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri od naštetih filmov, ki so bili v preteklih letih prikazani na Liffu in si jih lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV, vas je najbolj navdušil?

Fotogalerija
Zagreb, mesto trgovanja in srečevanja

Zagreb je Sloveniji najbližja tuja prestolnica, le nekaj deset kilometrov oddaljena od meje.