NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Igričar (Gamer)

Gerard Butler in Michael C. Hall v razburljivem akcijskem trilerju o srhljivi računalniški strelski igri prihodnosti, v kateri ljudje nadzorujejo druge ljudi.

Pin It

Režija: Mark Neveldine in Brian Taylor
Igrajo: Gerard Butler, Michael C. Hall, Chris 'Ludacris' Bridges, Alison Lohman, Kyra Sedgwick, Amber Valletta, Terry Crews, Logan Lerman
Žanr: Akcijski znanstvenofantastični triler
Dolžina: 95 minut
IMDb: 5,7/10

Pin It

V bližnji prihodnosti je najbolj priljubljena računalniška strelska igra Klavci, ki jo je ustvaril Ken Castle (Michael C. Hall). Kontroverzna igra poteka s pomočjo zapornikov, obsojenih na smrtno kazen, katerih telesa nadzorujejo bogati igralci. Klavci torej omogočajo milijonom posameznikov, da na spletu pred svetovnim občinstvom izživljajo svoje najbolj divje fantazije.

Superzvezdnik in kultni junak nadvse krvavih Klavcev je Kable (Gerard Butler), ki ga nadzoruje Simon (Logan Lerman) – mlad igralec, ki je dosegel status rock zvezdnika in proti vsem pričakovanjem iz tedna v teden Kabla popelje v zmago. Tega so ugrabili lastni družini, ga zaprli in prisilili, da se bori proti svoji volji. Sodobni gladiator mora preživeti dovolj dolgo, da pobegne iz igre, si povrne identiteto in človeštvo reši pred brezčutno Castlovo tehnologijo, pri tem pa bo odkril temačno zaroto, ki utegne ogroziti prihodnost celotnega človeštva.

Pin It

Zanimivosti:

Mark Neveldine in Brian Taylor sta skupaj posnela in spisala kar štiri filme: ob Igričarju še oba dela Adrenalina (Adrenalin in Adrenalin 2: Visoka napetost) z Jasonom Stathamom ter nadaljevanje Nevidnega jezdeca z Nicholasom Cageom, podnaslovljeno Duh maščevanja (Ghost Rider: Spirit of Vengeance). Pod svojimi projekti se običajno podpisujeta samo s priimkoma kot Neveldine/Taylor.
• Režiserja sta želela posneti film v 3D-različici, vendar sta zaradi naraščajočega proračuna morala idejo opustiti.
• Mark Neveldine se je avgusta 2009, slab mesec pred premiero filma, poročil z igralko iz filma Alison Lohman, ki se je boste spomnili iz komične kriminalne drame Ridleyja Scotta Prevaranta (Matchstick Men) in grozljivke Sama Raimija V žrelu pekla (Drag Me to Hell).

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.