0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Izvorna koda (Source Code)

Eden najbolj hvaljenih znanstvenofantastičnih filmov zadnjih let z Jakom Gyllenhaalom v vlogi vojaka, ki mora s potovanjem skozi čas preprečiti terorističen napad.

0
0
0
0
0
Pin It

Režija: Duncan Jones
Igrajo: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Michael Arden, Cas Anvar, Russell Peters
Žanr: Akcijski ZF triler
Dolžina: 93 minut
IMDb: 7,5/10

Pin It

Pilot vojaškega helikopterja Colter Stevens (Gyllenhaal), ki je bil še do nedavnega v vojni v Afganistanu, se nenadoma znajde na vlaku za Chicago – nasproti njega sedi mlada ženska, ki ga pozna, on pa nje ne. Colter spozna, da se je zbudil v telesu neznanega možakarja in da je vpleten v iskanje bombnega napadalca na vlak. Takšne naloge še ni imel; odkrije, da je del vladnega preizkusa z imenom Izvirna koda, prek katerega lahko preide v telo nekoga drugega osem minut preden dotični umre. Ker se pripravlja nov, še hujši napad, ki preti, da bo v centru Chicaga zahteval na milijone žrtev, Colter vedno znova podoživlja zadnjih osem minut pred prejšnjim napadom in pri tem zbira podatke, da bo lahko razrešil uganko ter odkril, kdo stoji za napadom in kako lahko prepreči novo tragedijo.

Pin It

Zanimivosti:

• Režiser Duncan Jones je nase opozoril že z minimalističnim znanstvenofantastičnim celovečernim prvencem Mesec (Moon, 2009). Izvorna koda je njegov drugi režijski projekt, trenutno pa se pripravlja na snemanje biografskega filma o Ianu Flemingu – očetu Jamesa Bonda.

• Za vlogo Colterja Stevensa se je potegoval tudi Topher Grace – zvezdnik serije Oh, ta sedemdeseta.

Vera Farmiga, nominiranka za oskarja za stransko vlogo v komični drami V zraku, je bila noseča, ko je sprejela vlogo Colleen Goodwin – znanstvenice, ki vodi Colterja Stevensa pri njegovi nalogi. Igralka je vse svoje prizore posnela v 10 dneh.

Napovednik filma:

SiOL BOX:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

TV komunikator Sagem:
Hitri dostop: Na daljincu pritisnite gumb VOD in izberite DKino.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera novost v videoteki DKino na SiOL TV vam je najbolj všeč oziroma si jo najbolj želite ogledati?

Fotogalerija
Shod proti novemu zakonu o visokem šolstvu

Na Kongresnem trgu se je začel protestni shod proti novemu zakonu o visokem šolstvu. Pobudniki protesta so prepričani, da zakon uvaja šolnine na rednem študiju in poglablja komercializacijo univerz.