0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Krik 4 (Scream 4)

Petnajst let po izvirniku, ki je poskrbel za preporod žanra slasher grozljivk, se Sidney vrne v rojstno mesto, ki ga znova ustrahuje skrivnosten maskiran morilec.

0
0
0
0
0
Pin It

Režija: Wes Craven
Igrajo: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox, Emma Roberts, Hayden Panettiere, Anna Paquin, Kristen Bell, Rory Culkin, Mary McDonnell
Žanr: Grozljivka
Dolžina: 106 minut
IMDb: 6,3/10

Pin It

Sidney Prescott (Neve Campbell), zdaj pisateljica knjige o samopomoči, se po desetih letih vrne v rodno mesto Woodsboro, kjer ima zadnjo predstavitev svoje literarne uspešnice. Tam spet naveže stike s svojimi prijatelji in družinskimi člani: šerifom Deweyjem (David Arquette) in Gale Weathers-Riley (Courteney Cox), ki sta zdaj poročena, ter nečakinjo Jill (Emma Roberts) in teto Kate (Mary McDonnell). Z njo pa se v mesto vrne tudi skrivnosten maskiran morilec, zaradi katerega se Sidney in njeni prijatelji spet znajdejo v smrtni nevarnosti.

Mojster groze Wes Craven, ki je režiral vse tri predhodnike, je tokrat poskrbel za novo zgodbo in je poleg glavnih akterjev vpeljal tudi sveže nove obraze. Za scenarij je poskrbel Kevin Williamson, ki se je podpisal že pod prva dva dela, spet pa so tu tudi Campbellova, Coxova in Arquette. Mlada kri, od katerih se mnogi znajdejo v vlogi žrtev, pa so Alison Brie, Hayden Panettiere, Rory Culkin, Emma Roberts in oskarjevka Anna Paquin.

Pin It

Zanimivosti:

Wes Craven je kot pogoj za režijo četrtega dela navedel scenarij, ki je moral biti tako dober, kot je bil scenarij izvirnika.
• Vlogi prvih žrtev zamaskiranega morilca sta bili napisani s Paris Hilton in Lindsay Lohan v mislih.
• Film je prispel v kinematografe enajst let po tretjem delu in natančno petnajst let po začetku snemanja izvirnega Krika.
• Gre za prvi film v franšizi, v katerem se ne pojavi Randy Meeks (Jamie Kennedy).

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 10 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Filmski napovednik:

Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera novost v videoteki DKino na SiOL TV vam je najbolj všeč oziroma si jo najbolj želite ogledati?

Fotogalerija
Shod proti novemu zakonu o visokem šolstvu

Na Kongresnem trgu se je začel protestni shod proti novemu zakonu o visokem šolstvu. Pobudniki protesta so prepričani, da zakon uvaja šolnine na rednem študiju in poglablja komercializacijo univerz.