NATISNI PISAVA

V videoteki DKino na SiOL TV

Trije mušketirji (The Three Musketeers)

Zvezdniška igralska zasedba v izjemno uspešni in razburljivi upodobitvi priljubljenega klasičnega romana Alexandra Dumasa, ki jo je posnel režiser uspešnice Nevidno zlo.

Pin It

Režija: Paul W.S. Anderson
Igrajo: Milla Jovovich, Orlando Bloom, Christoph Waltz, Ray Stevenson, Logan Lerman, Juno Temple, Luke Evans, Mads Mikkelsen, Til Schweiger, Matthew Macfadyen
Žanr: Akcijska pustolovščina
Dolžina: 110 minut
IMDb: 5,8/10

Pin It

Pogumni mladenič D'Artagnan (Lerman) želi slediti očetovemu vzoru in postati mušketir, toda dvolični kardinal Richelieu je razpustil kraljevo vojsko in s pomočjo svoje armade ustrahuje Francijo. V boju za pravico in kralja se D'Artagnan pridruži slavni trojici mušketirjev – Porthosu, Aramisu in Athosu (Stevenson, Evans in Macfadyen) –, ki poskuša razkrinkati kardinalove spletke. Med glavnimi osumljenci je zvita in privlačna zapeljivka De Winter (Jovovich), ki je ukradla da Vincijev načrt novega orožja in ga izročila samovšečnemu angleškemu vojvodi Buckinghamskemu (Bloom). Toda mušketirji se ne ustrašijo izziva, temveč se z dvignjenimi meči spustijo v novo vratolomno pustolovščino.

Zanimivosti:

• Večino zunanjih prizorov so posneli na Bavarskem. Da so napolnili beneški kanal, ki so ga zgradili v berlinskem studiu, so porabili 260.000 litrov vode.
• Glavne igralce, ki upodabljajo mušketirje, je umetnosti sabljanja učila evropska prvakinja, Nemka Imke Duplitzer.
• Oddelek za orožje je ročno izdelal več kot 800 posameznih kosov orožja – med njimi so puške, pištole, muškete, bodala, rapirji in meči.
• Uradno pesem iz filma When We Were Young so posneli člani britanske glasbene skupine Take That.
Quentin Tarantino je navedel Tri mušketirje kot enega svojih najljubših filmov leta 2011.
Ray Stevenson, Mads Mikkelsen in Til Schweiger so skupaj igrali že v zgodovinskem spektaklu Kralj Arthur.
• To je že drugi film, v katerem Mads Mikkelsen igra negativca s prevezo na levem očesu – prevezo je nosil tudi v vlogi Bondovega nasprotnika Le Chiffra v Casino Royalu –, medtem ko je v Božjem bojevniku igral brutalnega mutca brez levega očesa, imenovanega Enooki.
• Oskarjevec Christoph Waltz, ki v filmu igra kardinala Richelieuja, si deli rojstni dan (4. oktober) z leta 2008 umrlim zvezdnikom Charltonom Hestonom, ki je Richelieuja upodabljal v različici Treh mušketirjev iz leta 1973 in leto pozneje v nadaljevanju Štiri mušketirji.
Paul W. S. Anderson, ki se je leta 2009 poročil z igralko iz filma Millo Jovovich, se je kot režiser specializiral predvsem za znanstveno fantastiko in filmske priredbe računalniških iger. Podpisal se je pod uspešnice Smrtonosni spopad, Alien proti Predatorju, Krvavo obzorje ter pod prvi in četrti del Nevidnega zla, trenutno pa je v postprodukciji peti del te priljubljene franšize.

V DKino na SiOL TV si lahko ogledate tudi akcijsko pustolovščino Mušketir – različico Dumasovega romana, ki jo je posnel režiser filmov Relikvija in Začetek konca.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Igre lakote: Arena smrti (The Hunger Games)

Razburljiva filmska upodobitev knjižne uspešnice Suzanne Collins z odlično Jennifer Lawrence v vlogi najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev spopade na življenje in smrt.

Nevidno zlo (Resident Evil)

Po istoimenski priljubljeni video-igri posneta znanstvenofantastična grozljivka prikazuje Millo Jovovich, ki poskuša zaustaviti širjenje smrtonosnega virusa.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.