NATISNI PISAVA

V videoteki DKino na SiOL TV

Kick-Ass

Nicolas Cage, Aaron Johnson in Chloe Moretz v akcijski komediji režiserja uspešnice Možje X: Prvi razred o povprečnem srednješolcu, ki se odloči postati superheroj.

Pin It

Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Nicolas Cage, Aaron Johnson, Chloe Moretz, Mark Strong, Christopher Mintz-Plasse
Žanr: Akcijska komedija
Dolžina: 106 minut
IMDb: 7,9/10

Pin It

Dave Lizewski (Johnson) je povprečni newyorški najstnik in navdušenec nad stripi, ki se nekega dne odloči postati superjunak, čeprav nima posebnih sposobnosti in ustreznih spretnosti. Prek spleta naroči zeleno in rumeno opravo, v kateri naj bi postal superjunaški pravičnik Kick-Ass. Toda Dave ni edini superjunak v mestu – neustrašni dvojec, ki ga sestavljata oče Big Daddy (Cage) in njegova hči Hit Girl (Grace Moretz), se zanesljivo spopada s kriminalom, ki ga poosebljajo mafijski boter Franco D'Amici (Strong) in njegovi pajdaši. Ironično postane prav Francov sin Cris (Mintz-Plasse), ki si nadene ime Red Mist, Kick-Assov največji nasprotnik. V končnem obračunu se bodo spopadle sile dobrega in zla, Kick-Ass pa bo končno lahko upravičil svoje ime.

Zanimivosti:

Zanimivosti:

• Film je posnet po istoimenskem stripu Marka Millarja in Johna Romita, Jr.
• Lani so posneli nadaljevanje, ki ga je režiral Jeff Wadlow, režiser akcijske uspešnice Ne predaj se (Never Back Down), izvirni igralski zasedbi pa se je pridružil Jim Carrey.
Christopher Mintz-Plasse se je najprej udeležil avdicije za naslovnega junaka, nato pa mu je pripadla vloga njegovega nasprotnika Red Mista.
• Eden od producentov filma je Brad Pitt.
• Režiser Matthew Vaughn, dolgoletni zakonski partner supermodela Claudie Schiffer, je kariero začel kot producent uspešnic Guya Ritchieja. Kot režiser je nase opozoril že s prvencem Layer Cake, podpisal se je tudi pod kritiško hvaljeno domišljijsko pustolovščino Zvezdni prah, nazadnje pa smo v kinematografih lahko spremljali njegovo uspešnico Možje X: Prvi razred.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Vitez teme (The Dark Knight)

Drugi del Nolanove sage o Batmanu, v katerem se znameniti superjunak spopade z brezbrižnim in samouničevalnim Jokerjem, ki ne priznava nobenih moralnih pravil. Prejemnik dveh oskarjev!

Zelena svetilka (Green Lantern)

Akcijska pustolovščina režiserja bondiad Zlato oko in Casino Royale z Ryanom Reynoldsom v vlogi izbranca, ki mora sprejeti odgovornost in rešiti človeštvo pred uničenjem.

Catwoman

Akcijska fantazijska pustolovščina s Halle Berry v vlogi seksi, nepremagljive, elegantne in neulovljive superjunakinje, ki se znajde na tanki črti med dobrim in zlim.

Upokojeni, oboroženi, nevarni (Red)

Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich in Helen Mirren v vlogah nekdanjih tajnih agentov Cie, ki dokažejo, da upokojenci še zdaleč niso za v staro šaro.

Ne predaj se (Never Back Down)

Razburljiva akcija o upornem novincu na srednji šoli, ki se pod mentorstvom veterana mešanih borilnih veščin poda v neusmiljen svet pretepaških dvobojev.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.