NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Ne predaj se (Never Back Down)

Razburljiva akcija o upornem novincu na srednji šoli, ki se pod mentorstvom veterana mešanih borilnih veščin poda v neusmiljen svet pretepaških dvobojev.

Pin It

Režija: Jeff Wadlow
Igrajo: Sean Faris, Amber Heard, Djimon Hounsou, Cam Gigandet, Evan Peters, Leslie Hope
Žanr: Akcija
Dolžina: 109 minut
IMDb: 6,5/10

Pin It

Jake Tyler (Faris) je uporen mladenič, ki se z mamo in mlajšim bratom Charliejem (Smith) preseli iz Iowe na Florido, kjer se otroci bogatašev vozijo naokoli v dragih avtomobilih in gledajo na življenje kot na eno samo veliko zabavo. Doma je bil Jake zvezdnik srednješolskega nogometnega moštva, v novi šoli pa ima zaradi slovesa temperamentnega prepirljivca težave z navezovanjem stikov. Tega si je pridobil s posnetkom pretepa z nogometne tekme, ki je zaokrožil po spletu, iz katerega pa ni razvidno, da je pretep sprožil igralec nasprotnega moštva, ki je sprovociral Jakea z žaljivimi pripombami o njegovem mrtvem očetu. Posnetek Jakeu odpre vrata v svet pretepaških dvobojev, kjer po začetnem ponižanju spozna veterana mešanih borilnih veščin in svojega bodočega mentorja Jeana Roqua (Hounsou).

Pin It

Z Jeanovo pomočjo Jake utrdi svoje telo in se, kar je še pomembnejše, nauči sprejemati odgovornost za svoja dejanja. Nauki o ponižnosti, spoštovanju nasprotnika in nadzorovanju čustev pa bodo Jakeu koristili tudi v spopadu s šolskim prvakom v borilnih veščinah, neusmiljenim Ryanom McCarthyjem (Gigandet).

Zanimivosti:

Sean Faris in Cam Gigandet sta na podelitvi MTV filmskih nagrad slavila v kategoriji najboljšega pretepa.
• Ideja za zgodbo se je scenaristu Chrisu Hautyju utrnila po tem, ko mu je sin na YouTubu pokazal posnetke šolskih dvobojev.
• Sean Faris je za vlogo Jaka Tylerja pridobil 6,8 kilograma mišične mase.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Izbor filmov Brucea Leeja

V DKino na SiOL TV smo za vas pripravili izbor legendarnih filmov Brucea Leeja, ki so iz mojstra borilnih veščin ustvarili kung-fu ikono in eno največjih osebnosti popularne kulture.

Kick-Ass

Nicolas Cage, Aaron Johnson in Chloe Moretz v akcijski komediji režiserja uspešnice Možje X: Prvi razred o povprečnem srednješolcu, ki se odloči postati superheroj.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri od naštetih filmov, ki so bili v preteklih letih prikazani na Liffu in si jih lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV, vas je najbolj navdušil?

Fotogalerija
Planica v vsej svoji lepoti na drugačen način (video)

Za vas smo preleteli prenovljeni tekaško-skakalni center v Planici, ki bo s slovesnim odprtjem luč sveta povsem uradno ugledal 11. decembra.