NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Ne predaj se (Never Back Down)

Razburljiva akcija o upornem novincu na srednji šoli, ki se pod mentorstvom veterana mešanih borilnih veščin poda v neusmiljen svet pretepaških dvobojev.

Pin It

Režija: Jeff Wadlow
Igrajo: Sean Faris, Amber Heard, Djimon Hounsou, Cam Gigandet, Evan Peters, Leslie Hope
Žanr: Akcija
Dolžina: 109 minut
IMDb: 6,5/10

Pin It

Jake Tyler (Faris) je uporen mladenič, ki se z mamo in mlajšim bratom Charliejem (Smith) preseli iz Iowe na Florido, kjer se otroci bogatašev vozijo naokoli v dragih avtomobilih in gledajo na življenje kot na eno samo veliko zabavo. Doma je bil Jake zvezdnik srednješolskega nogometnega moštva, v novi šoli pa ima zaradi slovesa temperamentnega prepirljivca težave z navezovanjem stikov. Tega si je pridobil s posnetkom pretepa z nogometne tekme, ki je zaokrožil po spletu, iz katerega pa ni razvidno, da je pretep sprožil igralec nasprotnega moštva, ki je sprovociral Jakea z žaljivimi pripombami o njegovem mrtvem očetu. Posnetek Jakeu odpre vrata v svet pretepaških dvobojev, kjer po začetnem ponižanju spozna veterana mešanih borilnih veščin in svojega bodočega mentorja Jeana Roqua (Hounsou).

Pin It

Z Jeanovo pomočjo Jake utrdi svoje telo in se, kar je še pomembnejše, nauči sprejemati odgovornost za svoja dejanja. Nauki o ponižnosti, spoštovanju nasprotnika in nadzorovanju čustev pa bodo Jakeu koristili tudi v spopadu s šolskim prvakom v borilnih veščinah, neusmiljenim Ryanom McCarthyjem (Gigandet).

Zanimivosti:

Sean Faris in Cam Gigandet sta na podelitvi MTV filmskih nagrad slavila v kategoriji najboljšega pretepa.
• Ideja za zgodbo se je scenaristu Chrisu Hautyju utrnila po tem, ko mu je sin na YouTubu pokazal posnetke šolskih dvobojev.
• Sean Faris je za vlogo Jaka Tylerja pridobil 6,8 kilograma mišične mase.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Izbor filmov Brucea Leeja

V DKino na SiOL TV smo za vas pripravili izbor legendarnih filmov Brucea Leeja, ki so iz mojstra borilnih veščin ustvarili kung-fu ikono in eno največjih osebnosti popularne kulture.

Kick-Ass

Nicolas Cage, Aaron Johnson in Chloe Moretz v akcijski komediji režiserja uspešnice Možje X: Prvi razred o povprečnem srednješolcu, ki se odloči postati superheroj.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.