NATISNI PISAVA

V DKino na SiOL TV

Piranha

Režiser kultnih grozljivk Krvava romanca in Opazujemo te predstavlja komično-grozljivo zgodbo o ljudožerskih ribah, ki napadejo zabave željne kopalce Viktorijinega jezera.

Pin It

Režija: Alexandre Aja
Igrajo: Elisabeth Shue, Jerry O'Connell, Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd, Ving Rhames, Kelly Brook, Adam Scott, Riley Steele
Žanr: Komična grozljivka
Dolžina: 85 minut
IMDb: 5,8/10

Pin It

Med vsakoletnimi spomladanskimi počitnicami se število prebivalcev zaspanih krajev ob jezeru Viktorija poveča s 5.000 na 50.000. Pretežno mladi prišleki se ob jezeru običajno sončijo in zabavajo, tokrat pa nanje preži vse kaj drugega kot nevarnost sončnih opeklin, alkoholna slabost in pritoževanje krajanov – v jezeru se je namreč pojavila nova vrsta groze. Po tem, ko je podvodni potres osvobodil prazgodovinske ljudožerske ribe, se jim mora skupina naključnih junakov zoperstaviti, če ne želijo postati hrana krvoločnih zobatih živali.

Pin It

Zanimivosti:

• Film je bil v kinematografih predvajan tudi v 3D-tehniki, in sicer pod naslovom Piranha 3D. Letos prihaja v kinematografe nadaljevanje Piranha 3DD, v katerem bo zaigral zvezdnik serije Obalna straža David Hasselhoff.
Kelly Brook in Riley Steele sta prizor golega podvodnega sinhronega plavanja vadili dva tedna.
• Oskarjevec Richard Dreyfuss, zvezdnik Spielbergovih Bližnjih srečanj tretje vrste in Žrela, je vse svoje prizore posnel v dveh snemalnih dneh, Christopher Lloyd pa celo v enem dnevu.
• Za prizore podvodne morije so dnevno uporabili več kot 2.800 hektolitrov umetne krvi.
• Po grozljivkah Opazujemo te (The Hills Have Eyes) in Odsev (Mirrors) je to že tretji remake filmov tega žanra, pod katerega se je podpisal Alexandre Aja – francoski režiser, ki je zaslovel s kultno Krvavo romanco.
• Alexandre Aja je želel, da bi v gostujočih vlogah nastopila Joe Dante, režiser izvirne Piranhe iz leta 1978, in James Cameron, režiser nadaljevanja iz leta 1981, vendar je moral idejo zaradi Cameronove prezasedenosti opustiti.
• V epizodni vlogi lahko opazite Elija Rotha – člana Tarantinovih Neslavnih barab in režiserja obeh delov Hostla.
• Filma niso posneli na Viktorijinem jezeru, pač pa na jezeru Havasu v Arizoni, ki je prav tako priljubljeno spomladansko letovišče mladih.

Napovednik filma:

SiOL TV:
Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

V DKino na SiOL TV si oglejte tudi:

Piranha 3DD

Nadaljevanje komične grozljivke o krvoželjnih prazgodovinskih ribah, ki tokrat napadejo obiskovalce novo odprtega vodnega parka.

Planet Siol.net
Foto: Blitz Film & Video Distribution

Ključne besede: Alexandre Aja, Piranha

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.