NATISNI PISAVA

Superkategorija

Območje somraka

V DKino na SiOL TV smo pripravili izbor filmskih uspešnic s prijaznimi in malo manj prijaznimi vampirji. Če si jih boste ogledali v dvoje, vam jedi iz česna kljub vsemu odsvetujemo.

Pin It

Uporabniki SiOL BOX-a, SiOL BOX-a S: izberite programsko mesto 20 DKino ali 10 DKino Hiti in kategorijo Območje somraka.
Uporabniki TV-komunikatorja Sagem: na daljinskem upravljalniku pritisnite tipko VOD, izberite DKino in kategorijo Območje somraka.

Somrak (Twilight)

Režija: Catherine Hardwicke
Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Kellan Lutz
Žanr: Romantična akcijsko-fantazijska drama
Dolžina: 117 minut
IMDb: 5,3/10

Začetek ljubezenske zgodbe med čustveno najstnico Bello in skrivnostnim lepotcem Edwardom. Ta presenečenemu dekletu razkrije, da pripada družini vampirjev, ki se je odpovedala človeški krvi, a Edward kljub temu živi v strahu, da bi lahko zbližanje z Belle v njem prebudilo krvoločni nagon. Toda ko v mesto pripotuje podivjana trojica nomadskih vampirjev, je resnična ljubezen edino, kar lahko ustavi njihov morilski pohod.

Somrak saga: Mlada luna (The Twilight Saga: New Moon)

Režija: Chris Weitz
Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz
Žanr: Romantična akcijsko-fantazijska drama
Dolžina: 125 minut
IMDb: 4,5/10

Bella in Edward se znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo, saj je Edward prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le z ločitvijo. Razočarana Bella tolažbo najde pri prijatelju Jacobu, a tudi v njem odkrije srhljivo nadnaravno skrivnost, ki pride na dan, ko Bellino življenje ogrozi nekdanji smrtni sovražnik, dileme pa se še poglobijo z Edwardovo vrnitvijo.

Somrak saga: Mrk (The Twilight Saga: Eclipse)

Režija: David Slade
Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Nikki Reed
Žanr: Romantična akcijsko-fantazijska drama
Dolžina: 119 minut
IMDb: 4,8/10

V Mrku se Bella znova znajde v nevarnosti, ko se po Seattlu dogajajo skrivnostni umori, nevarna vampirka Victoria pa kuje maščevanje. Med vsem tem je Bella prisiljena izbirati med ljubeznijo do Edwarda Cullena ter prijateljstvom do Jacoba Blacka, vedoč, da bi lahko njena odločitev znova razplamtela prastari spor med vampirji in volkodlaki. Matura se vztrajno bliža, Bello pa čaka najpomembnejša odločitev v življenju.

Somrak saga: Jutranja zarja – 1. del (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1)

Režija: Bill Condon
Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Anna Kendrick, Ashley Greene, Michael Sheen, Nikki Reed
Žanr: Romantična akcijsko-fantazijska drama
Dolžina: 112 minut
IMDb: 4,7/10

Kljub nenehnim napadom krvoločnih vampirjev, večnemu begu pred zlobnimi silami in kljubovanju nasprotnikov se je ljubezen med mlado Bello in vampirjem Edwardom dodatno okrepila in naposled sta pripravljena na poroko. Toda njuna združitev sproži niz usodnih dogodkov, ki mladoporočenca in njune ljubljene prisili v neusmiljen boj na življenje in smrt.

Spusti me k sebi (Let Me In)

Režija: Matt Reeves
Igrajo: Chloë Grace Moretz, Kodi Smit-McPhee, Elias Koteas, Richard Jenkins, Cara Buono
Žanr: Srhljivka
Dolžina: 111 minut
IMDb: 7,3/10

Owen je osamljeni 12-letnik, ki ga nasilni sovrstniki v šoli vsak dan nadlegujejo. Življenje se mu spremeni, ko se v sosednje stanovanje vseli skrivnostna deklica Abby – nenavadno dekle, ki živi sama s tihim očetom. Owen v Abby prepozna sorodno dušo in kmalu se med njima razvije edinstven odnos. Toda niz grozljivih umorov, ki pretresejo mesto, v dečkovi domišljiji vzbudi sume, da Abby obdaja zelo temačna in smrtonosna skrivnost.

Van Helsing

Režija: Stephen Sommers
Igrajo: Hugh Jackman, Richard Roxburgh, Kate Beckinsale, David Wenham, Shuler Hensley
Žanr: Akcijsko-domišljijska pustolovščina
Dolžina: 132 minut
IMDb: 5,7/10

Van Helsing (Hugh Jackman) je lovec na pošasti, ki dobi od tajne organizacije nalogo, da v mračni Transilvaniji porazi zle sile. Tam prepozna svet, ki še vedno tiči v preteklosti in v katerem so legendarna bitja nekaj povsem običajnega. Pokrajini vlada zloben, močan in nepremagljiv vampir – legendarni grof Drakula (Richard Roxburgh). Van Helsing ga mora uničiti, pri nalogi pa mu pomaga ciganska princesa Anna (Kate Beckinsale).

Boj za kri (Daybreakers)

Režija: Michael Spierig, Peter Spierig
Igrajo: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Michael Dorman
Žanr: Znanstvenofantastična grozljivka
Dolžina: 94 minut
IMDb: 6,5/10

Piše se leto 2019. Po svetu se je razširila skrivnostna bolezen, ki večino prebivalstva spremeni v vampirje. Ljudje so zdaj ogrožena vrsta, saj jih vampirji gojijo za pridelavo krvi, vse dokler ne bodo izumrli. Vampirski znanstvenik Edward Dalton, ki zavrača uživanje človeške krvi, poskuša ustvariti krvni nadomestek, s katerim bi ohranil tako vampirsko kot tudi človeško vrsto. Ko ostane le malo upanja, pa Ed spozna Audrey, eno od redkih preživelih ljudi, ki mu pomaga do neverjetnega medicinskega dognanja.

Blade: Trojica (Blade: Trinity)

Režija: David S. Goyer
Igrajo: Wesley Snipes, Jessica Biel, Ryan Reynolds, Kris Kristofferson, Dominic Purcell, Parker Posey
Žanr: Znanstvenofantastična akcijska srhljivka
Dolžina: 108 minut
IMDb: 5,8/10

Eksplozivna končnica danes že kultne trilogije z Wesleyjem Snipesom v vlogi znamenitega lovca na vampirje. Leta in leta se je Blade pod okriljem noči boril proti vampirjem in se tako znašel tudi pod drobnogledom FBI. Zdaj pa je naš junak prisiljen stopiti na svetlobo in združiti moči s skupino lovcev na vampirje, ki jo vodita Whistlerjeva lepa hči Abigail in Hannibal King. Na koncu se Blade spopade z najmogočnejšim vampirjem vseh časov, medtem pa njegova usoda in usoda človeštva visita na nitki.

Uporabniki SiOL BOX-a, SiOL BOX-a S: izberite programsko mesto 20 DKino ali 10 DKino Hiti in kategorijo Območje somraka.
Uporabniki TV-komunikatorja Sagem: na daljinskem upravljalniku pritisnite tipko VOD, izberite DKino in kategorijo Območje somraka.

Preberite tudi:

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera od naštetih serij, ki si jih lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV, vam je najbolj všeč?

Fotogalerija
Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Dunaj v tem času diši po praženih mandljih, punču in drugem, kar ponujajo na stojnicah. Vendar pa Dunaj niso le božični sejmi, kot tudi ne le nekdanje cesarske palače, kavarne in torta sacher.