TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 6. 2008,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 29. 6. 2008, 11.13

8 let

V torek skozi šentviški predor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V okviru uresničevanja nacionalnega programa izgradnje avtocest v Sloveniji je dokončan 5,5 kilometra dolg avtocestni predor Šentvid-Koseze.

Po štirih letih gradnje se bo tako v torek mogoče popeljati skozi šentviški predor, katerega vrednost se je od začetka gradnje skoraj potrojila. Slovesna predaja bo v torek dopoldne Avtocestni odsek Šentvid-Koseze bosta v torek dopoldne v predoru Šentvid slovesno predala prometu minister za promet Radovan Žerjav in predsednik uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Tomislav Nemec. V ponedeljek pa bo uprava Darsa na novinarski konferenci predstavila glavne značilnosti tega avtocestnega odseka, katerega vrednost je ob začetku gradnje znašala slabih 50 milijonov evrov, končna investicijska vrednost pa naj bi po napovedih Darsa znašala okoli 135 milijonov evrov.

Minister Žerjav vesel, da se projekt končuje

Minister Žerjav je v času svojega mandata večkrat poudaril, da je projekt izgradnje odseka Šentvid-Koseze primer, kako se projekti ne delajo. Kljub temu je Žerjav, kot je novinarjem zatrdil nedavno, vesel, da se projekt končuje. "Nisem vesel, da se je projekt zastavil in vodil tako, kot se je, sem pa vesel, da bo odprt in da bomo s tem rešili velike prometne težave na tem območju Slovenije," je dejal minister.

Končna vrednost predora bo znašala 135,1 milijona evrov Kot omenjeno, je pogodbena vrednost projekta še junija 2006 znašala nekaj manj kot 50 milijonov evrov, nato je do januarja 2007 narasla na več kot 100 milijonov evrov. Kot pravijo v Darsu, bo vrednost gradbenih del skupaj z 80-metrskimi priključnimi predorskimi cevmi in priključki na Celovško cesto znašala 120,7 milijona evrov, ob upoštevanju še elektrostrojne opreme pa bo končna vrednost znašala 135,1 milijona evrov.

Zapleti z odprtjem

Nekdanje vodstvo Darsa z Rajkom Siročičem na čelu je odprtje predora Šentvid sprva napovedalo za konec leta 2007, a se je zaradi številnih zapletov odprtje predora zavleklo v letošnje leto. Kot je znano, se je največ zapletalo z izbiro izvajalca elektrostrojnih del in s sprejemanjem državnega lokacijskega načrta. Zapleti pri gradnji šentviškega predora so bili med drugim tudi eden od razlogov za Siročičevo odstavitev s položaja prvega moža Darsa.

Ne spreglejte