TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2009,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 17. 6. 2009, 12.41

8 let

Veselko uradno prevzema posle v Luki Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novi predsednik uprave Gregor Veselko je v torek z namestnico predsednika nadzornega sveta Olgo Franco podpisal pogodbo o zaposlitvi, so pojasnili iz Luke Koper.

Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar in Veselko sta že opravila primopredajo poslov. Popovič nasprotoval imenovanju Po navedbah v medijih naj bi imenovanju novega predsednika uprave nasprotoval prvi nadzornik Luke Koper Boris Popovič, ki z Veselkom ni želel podpisati pogodbe o zaposlitvi.

Pravni zastopnik Popoviča Franci Matoz je napovedal, da bo na koprsko okrožno sodišče vložil predlog za izpodbijanje zakonitosti sklica ponedeljkove seje, na kateri so zamenjali Časarja in člana uprave Alda Babiča in imenovali Veselka. Matoz bo sodišču še predlagal, da naj z začasno odredbo zadrži izvršitev sklepov nadzornega sveta, odpoklic Časarja in Babiča in imenovanje novega predsednika uprave, do pravnomočnosti spora.

Vlada zahteva zamenjavo nadzornikov Luke Koper Vlada je na seji sklenila od uprave Luke Koper zahtevati zamenjavo vseh treh predstavnikov države v nadzornem svetu družbe.Za nove nadzornike predlaga Janeza Požarja, Bojana Branka ter Marka Simonetija. Skupščina Luke Koper bo 13. julija, ko bodo delničarji sprejemali letno poročilo o lanskem poslovanju, glasovali o razrešnici upravi in nadzornemu svetu, znižali sejnine nadzornikom ter odločali o uporabi 19,4 milijona evrov bilančnega dobička. Izplačilo dividend ni predvideno.

Predlagajo zamenjavo vseh treh predstavnikov Delničarji se bodo seznanili s sklepom sveta delavcev, ki je zaradi odstopa Orjana Bana in Borisa Bradača iz nadzornega sveta Luke Koper za mandatno obdobje štirih let za nova predstavnika v nadzornem svetu izvolil Stojana Čeparja in Mladena Jovičiča. Glede na to, da nadzorni svet v sedanji sestavi ni učinkovito opravljal svoje vloge, vlada predlaga skupščini zamenjavo vseh treh predstavnikov države v nadzornem svetu družbe, pojasnjujejo na ministrstvu za promet. Bojanu Zadelu se 7. julija izteče mandat, Marjan Bezjak pa je decembra lani odstopil z mesta člana nadzornega sveta. Vlada predlaga, da se s položaja članice nadzornega sveta predčasno odpokliče tudi Olgo Franca.

Ne spreglejte