TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2009,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 16. 6. 2009, 16.10

8 let

Vlačič presojo o spremembah v vrhu Luke Koper prepušča novim nadzornikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minister za promet Patrick Vlačič se je odzval na ponedeljkovo odločitev nadzornega sveta Luke Koper o imenovanju Gregorja Veselka za predsednika uprave koprske družbe.

Vlačič je izrazil pričakovanje, da bo "novi nadzorni svet presodil dosedanje odločitve in se izrekel, ali novi predsednik uprave uživa njihovo zaupanje za nadaljnje vodenje Luke Koper".

Na skupščini Luke Koper, ki je sklicana za 13. julij, bodo namreč imenovali nove nadzornike Luke Koper, pojasnjuje minister. "Vlada je z javnim pozivom ter prek kadrovsko-akreditacijskega sveta izbrala nove nadzornike, ki bodo po njenem mnenju kos izzivom, ki so pred Luko Koper," je v pisni izjavi še dodal Vlačič, ki se sicer mudi v Parizu.

Vlačič je v ponedeljek zvečer, takoj po sprejetju odločitve nadzornega sveta, za TV Slovenija izrazil presenečenje, da je nadzorni svet razrešil upravo družbe. Presenetilo ga je tudi, da nadzorniki niso sledili vladnim usmeritvam o imenovanju novih uprave z javnim razpisom.

Časar in Babič razrešena iz krivdnih razlogov

Nadzorniki Luke Koper so na večurni seji v ponedeljek iz krivdnih razlogov razrešili predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in člana uprave Alda Babiča, na mesto prvega moža družbe pa za obdobje petih let imenovali Veselka. Ta v Luko Koper prihaja iz Intereurope, kjer je bil zadolžen za medcelinsko logistiko.

Matoz: Sodišče bo ugotovilo, da je bila seja nezakonita Pravni zastopnik predsednika nadzornega sveta Borisa Popoviča Franci Matoz je potrdil, da predloga za izpodbijanje zakonitosti sklica ponedeljkove seje še ni predal koprskemu okrožnemu sodišču. Predlog še pripravlja, napoveduje pa, da ga bo vložil najkasneje v sredo.

Matoz bo sodišču predlagal še, naj z začasno odredbo zadrži izvršitev v ponedeljek sprejetih sklepov nadzornega sveta, odpoklic Časarja in Babiča in imenovanje novega predsednika uprave do pravnomočnosti spora. "Prepričan sem, da bo sodišče ugodilo našim predlogom in ugotovilo, da je bila seja nezakonita, sprejeti sklepi pa nični," je še dejal Matoz.

Ne spreglejte